Wat doe je met de donkerste kantoordagen van het jaar?

Tags

Gezelligheid kent geen tijd

De zomer is nog maar net voorbij en de herfst staat alweer met de eerste herfststorm voor de deur. Misschien nog een paar mooie dagen, maar het echte warme weer zien we volgend jaar pas opnieuw. Nu is het zaak je klaar te maken voor de donkere kantoordagen. De lage temperaturen en sneeuw staan om de hoek. Met de verandering van het seizoen verandert ook de manier van werken/leven. Kun je nog iets doen met deze verandering op kantoor?

Zorg voor een aangenaam kantoor

In de winter denken velen alweer aan de zomer of zoeken we de zon op. Toch hoeft dit niet altijd! Je kunt ook proberen de herfst en winter te omarmen. Dit kan bijvoorbeeld door het positieve van de herfst/ winter naar binnen te brengen. Je kunt de donkere koude dagen ook koppelen aan iets positiefs, een kantoorfeest bijvoorbeeld.

Het zorgen voor een aangename temperatuur in je kantoorruimte wordt natuurlijk ook bijzonder gewaardeerd. Zorg ervoor dat je kantoor dan ook goed geïsoleerd is zodat de stookkosten niet uit de hand lopen!

Ziekteverzuim

Een groot nadeel dat automatisch met het winterse weer mee komt is dat mensen sneller ziek worden. Dat is natuurlijk altijd vervelend. Investeer daarom in de gezondheid van werknemers. Hoe beter de weerstand, des te kleiner is de kans dat ze ziek worden. Dit kan bereikt worden door bijvoorbeeld meer fruit aan te bieden tijdens het werk. Zorg voor een goede en gezonde lunch om je personeel optimaal te verzorgen! Daarnaast is het verstandig om sportfaciliteiten aan te bieden. Wij doen bijvoorbeeld met ons kantoor aan yoga en bootcamp,

Verder is het belangrijk om de kantoorruimte schoon en opgeruimd te houden. Wanneer er iemand op kantoor ziek is kan het zomaar gebeuren dat velen ziek worden. Dat is het laatste wat jij als werkgever wilt. Met een schoon en opgeruimd kantoor beperk je de kans op overdracht enorm. Het kan soms ook verstandig te zijn een snotterende medewerker naar huis te sturen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je bedrijf zo gezond mogelijk blijft!.

De donkere kantoordagen komen eraan

Een comfortabel kantoor is een fijn kantoor

Voeding en beweging is belangrijk, maar niet het enige. Vergeet vooral niet het kantoormeubilair. Wanneer werknemers in een verkeerde houding zitten kan dit klachten veroorzaken en daarmee ook de weerstand verlagen!

Zorg daarom voor de ideale werkplek voor jou en je medewerkers. Bespreek dit  eventueel om erachter te komen wat hun wensen zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan het investeren in nieuwe bureaustoelen en bureaus. Verder kan je ook kijken naar accessoires die het werken comfortabeler maken. Voetsteuntjes, een andere muis of toetsenbord kunnen al snel het werk comfortabeler maken.

Kortom, het winterse weer zorgt voor kou en nattigheid. Zorg dat je goed voorbereid bent op de donkere kantoordagen. Bied genoeg faciliteiten aan en houd je personeel gezond. Zo zorg je voor de optimale productiviteit van jou en je werknemers.