Flexas blog, alles over kantoorruimte!

Lijnen aanbrengen op de vloer. 1,5 meter samenleving op kantoor.
Kantoorinrichting

Richtlijnen op kantoor tijdens Corona en de 1,5-meter-economie

Onlangs kondigde Minister-president Mark Rutte aan dat de nieuwe 1,5-meter samenleving nog lang gaat duren, om zo de coronacrisis onder controle te krijgen tot er een vaccin is. Dit heeft consequenties voor de hele economie, en dit is een grote uitdaging voor werkgevers. Veel medewerkers werken momenteel, op sterk aanraden van de overheid, nog zo veel mogelijk thuis. Op de korte termijn is dit een goede en veilige oplossing. Maar op de langere termijn is het natuurlijk gewenst dat iedereen naar kantoor kan, waardoor tevens de productiviteit weer omhooggaat.

Lees verder
De huurovereenkomst van mijn kantoor is verlengd, wat nu?
Tips

Het huurcontract van mijn kantoor is stilzwijgend verlengd, wat nu?

Niets is vervelender dan te laat ontdekken dat de huurovereenkomst van je kantoor verlengd is terwijl je eigenlijk wilde opzeggen. Ondanks dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om hun kantoorruimte flexibel te huren en dus maandelijks of jaarlijks opzegbaar, spreken wij nog veel ondernemers die huurovereenkomsten hebben die lopen van 3 tot 10 jaar. Als hier een stilzwijgende verlenging in verwerkt is wordt je huurtermijn met dezelfde periode verlengd. 

Lees verder
Multi tenant kantoorgebouw huren Rotterdam
Tips

Single tenant en Multi tenant, wat is het verschil?

In de vastgoed en makelaardij kom je de termen regelmatig tegen. Multi tenant kantoor en Single tenant kantoor. Maar wat betekenen nu deze begrippen en wat zijn de voor- en nadelen van deze kantoren?

Single tenant kantoor betekenis

Een Single tenant kantoor huren betekent dat jij het gebouw in zijn geheel huurt, zonder dat je de ruimte met een of meerdere andere bedrijven deelt.

Lees verder
Huurprijs kantoorruimte, hoe ga je hiermee om?
Tips

Wat is de gemiddelde huurprijs kantoorruimte per m2?

Zoek je een kantoorruimte? Dan wil je vast graag weten wat de huurprijs van een kantoorruimte is. Helaas zijn concrete huurprijzen niet zo eenvoudig te achterhalen als je zou denken. Dit heeft diverse oorzaken. Bijvoorbeeld omdat er drie verschillende typen huurprijzen zijn. Deze drie typen zullen we later in dit artikel verder toelichten, omdat dit veel verwarring kan veroorzaken.

Lees verder
Outstanding Office Space: Koningin Julianaplein 10 in Den haag
Flexas.nl-nieuws

Outstanding Office Space: Koningin Julianaplein 10, Den Haag

Het is weer tijd om een Outstanding Office Space Award in Den Haag uit te reiken. Een prijs die je niet zomaar naar binnen sleept. Deze prijs kun je als verhuurder winnen op basis van de reviews van de huurders en potentiële huurders. Dit kantoor heeft in totaal 7 reviews weten te verzamelen en is daarmee winnaar van deze prestigieuze prijs! Onder andere de faciliteiten en de ligging maken dit kantoor een Outstanding Office Space.

Lees verder
Outstanding office space: Weena 690A in Rotterdam
Flexas.nl-nieuws

Outstanding Office Space: Weena 690A

Het is weer tijd om een Outstanding Office Space Award in Rotterdam uit te reiken. Een prijs die je niet zomaar wint. Deze prijs kun je als verhuurder winnen op basis van de reviews van de huurders en potentiële huurders. De Weena 690A is goed achter de huidige huurders aangegaan en heeft totaal 11 reviews weten verzamelen! De faciliteiten, het uitzicht en het gevoel van thuiskomen maakt dit kantoor een Outstanding Office Space.

Lees verder
Flexas.nl-nieuws

Outstanding Office Space: Europalaan 400

Een Flexas Outstanding Office Space Award winnen is iets waar je als verhuurder heel trots op kunt zijn. Deze prijs kun je ontvangen door goede reviews te verkrijgen van je huidige huurders, maar ook van potentiële huurders die langskomen voor een bezichtiging. In de ogen van huurders en potentiële huurders zijn o.a. de services en faciliteiten een hele grote factor in een goede rating, maar ook de ligging, looks en de community in het gebouw zijn factoren die de afgelopen jaren een stuk belangrijker zijn geworden.

Lees verder
Bedrijfsverzamelgebouw of business center, wat past het beste bij jouw bedrijf?
Tips

Bedrijfsverzamelgebouw of business center, wat past het beste bij jouw bedrijf?

Er is veel veranderd op de kantorenmarkt de afgelopen jaren. Met name de uitbreiding in variatie van het aanbod is opvallend te noemen. Vroeger werden kantoren voornamelijk onderverdeeld naar single tenant en multi tenant. Tegenwoordig hebben ondernemers meer keuze en dat maakt het niet altijd eenvoudig. Om je te helpen bij deze keuze zetten wij in dit artikel de twee meest populairste opties, het bedrijfsverzamelgebouw en het business center, tegenover elkaar.

Lees verder

Pagina's