Tips om je kantoor goedkoop in te richten

Als start up wil je je kantoor goedkoop inrichten. Je hebt een klein budget waarmee je niet in kantoorinrichting kunt investeren. Daarnaast ben je geen voorstander van saaie bureautafels met standaard bureaustoelen. Toch wil je een comfortabel kantoor met een professionele uitstraling hebben.

Hoe kun je dit voor elkaar krijgen als je niet zoveel budget hebt? In deze blog vind je nuttige tips om jouw kantoor op een goedkope, maar toch unieke en comfortabele, manier in te richten! Zo ontvang je met een gerust hart je klanten, stimuleer je plezier onder medewerkers en loop je trots door je eigen kantoor heen.

Tip 1: Weg met saaie muren; ga voor muurdecoratie

Comfortabele kantoorinrichting is vaak een beetje saai. En vaak ook heel duur. De muren blijven vaak wit. De tafels wit met grijs. Weg met die standaardlook! Door met kleur te spelen in je kantoor houd je het fris. Hang bijzondere stukken aan de muur. Iets wat je ooit gevonden hebt op de rommelmarkt, of wat je vanuit het buitenland hebt meegenomen.

Of geef één muur in je kantoor een rustgevend kleurtje. Zo creëer je meer sfeer en diversiteit op de werkvloer. Bedenk ook welke kleur bij jouw bedrijf past en denk na over de gevolgen van een kleur. Kleurgebruik in een kantoor heeft namelijk verrassende effecten! Je kunt ook een muur verven met krijtverf en hier vervolgens leuke teksten op schrijven. Zo hebben wij op het Flexas.nl kantoor een krijtverf wand bij de koffiecorner. Zie hier het resultaat.

Tip 2: Hout is een goedkope optie voor kantoorinrichting

Hout is de perfecte optie wanneer je je kantoor goedkoop wilt inrichten. Je kunt er veel leuke dingen mee doen. Het zorgt voor extra sfeer en creëert daarnaast een prettige en rustgevende werkomgeving. Het hout geeft je kantoorruimte een trendy en ecologische uitstraling. Je kunt dit product overal in verwerken. Denk aan bijvoorbeeld plantenbakken, bureaus en tafels. Bij Flexas.nl dachten we out of the box en kozen we er voor om houten planken tegen de muur te plaatsen. 

Tip 3: Tweedehands kantoormeubelen

In tweedehandswinkels, vintagestores en rommelmarkten vind je de leukste gebruikte kantoormeubelen. Staand vergaderen aan een turnkast, waarom niet? Deze bijzondere en retro kantoorinrichting scoor je al voor een paar tientjes. Dit soort kantoormeubelen geven een kantoor net die extra hippe uitstraling of die bijzondere sfeer. Daarnaast creëer je met unieke kantoormeubelen je eigen identiteit. Wie wil er geen verbluffende indruk achterlaten op medewerkers en klanten?!

Tip 4: Loungehoek met vintage meubelen

Zorg naast standaard bureaustoelen en bureaus voor andere zitplekken, zoals een loungehoek. In vintagestores vind je de leukste banken en stoelen voor een prikkie. Breid je vensterbanken uit met hout en gooi er een harig kleedje op. Een paar stijlvolle kussens tegen het raam en je hebt een derde leuke werkplek voor een zacht prijsje! Gebruik die loungehoek of vensterbank voor vergaderingen. In een unieke ruimte ben je verzekerd van inspirerende brainstormsessies.

Tip 5: Gameroom voor grote kantoorruimtes

Vul je lege ruimtes op kantoor niet met dure spullen of kunstobjecten. Zet er juist een tafeltennis tafel, of een flipperkast, neer. Deze scoor je, met een beetje zoekwerk, ook voor een mooie prijs. Kijk eens op internet of ga naar een spelautomaat verkoopbeurs. Gamen op kantoor zorgt ervoor dat de medewerkers een sterkere band met elkaar krijgen. Dit uit zich vervolgens, als het goed is, ook weer op het gebied van productiviteit. 

Tip 6: Posters als goedkope kantoorinrichting

Geen geld of tijd om die saaie witte muren een kleurtje te geven? Koop een aantal toffe posters, verdeel dicht bij elkaar over de witte muur en voila: een originele en hippe muur. Kies voor posters die bij de identiteit van jouw kantoor passen. Wissel mooie foto's af met animaties en quotes.

Tip 7: Planten zijn goedkoop én hip

Vind je je kantoorinrichting gewoonweg saai en mis je die levendige touch? Ga voor planten op kantoor! Bij tuincentra's scoor je de leukste planten voor de beste prijs. Deze planten zijn van prima kwaliteit. Met de goede verzorging geniet jij jaren van een groene twist op je bureau, aan het plafond of in de hoek van je kantoor.