Fotopresentatie essentieel bij de selectie van kantoorruimtes

Sinds de lancering van Flexas Media krijgen we veel vragen over de toegevoegde waarde van een goede objectpagina. Bij Flexas.nl zien we dat goede objectpagina's meer conversie genereren. Om verhuurders hierbij te helpen hebben wij Flexas Media opgericht. De verschillende onderdelen van het Flexas Mediapakket zullen wij de komende weken nader uiteenzetten. Het mediapakket bestaat uit drie onderdelen, namelijk de professionele fotopresentatie, de 360 graden tour en de video. Het eerste onderdeel in deze reeks is de fotopresentatie.

Fotopresentatie van een top vastgoedfotograaf

Het spreekt voor zich dat een professionele fotopresentatie zal bijdragen aan de beoordeling van een kantoor door potentiële huurders. Nadat zij een voorkeur voor een locatie opgeven en kiezen voor een specifiek adres is een foto het allereerste wat gezien wordt. De eerste foto moet dus een echte eyecatcher zijn om de aandacht van kijker vast te houden en tevens uit te nodigen om verder te kijken. Op het internet is er slechts een korte periode waarin we met de foto’s indruk kunnen maken op geïnteresseerden. Het is daarom essentieel om goede foto’s te hebben.

Als online kantoorbemiddelaar weten wij als geen ander welke foto's het meeste effect hebben. Zo zien wij een duidelijk verschil tussen objectpagina's met foto's van een hoogwaardige kwaliteit en pagina's met slechtere foto's. Het mag duidelijk zijn dat de kwaliteit van de foto verschil maakt, dit is echter niet het enige. Bij Flexas.nl zien we dat de content van de foto ook essentieel is. Hieronder een aantal tips:

 • Zorg voor beleving (potentiële huurders moeten zich in het kantoor kunnen verplaatsen)
 • Toon (werkende) mensen op foto's, hierdoor krijgt de kijker een beter beeld van het kantoor
 • Zorg voor een strak ingericht, maar wel actief kantoor 
 • Selecteer geen foto's met een kaal ingericht kantoor zonder computers
 • Maak gebruik van een 3D ontwerp wanneer de kantoorruimte gerenoveerd dient te worden

Onze fotograven houden daarnaast rekening met uitgebreid scala aan punten om tot de perfecte foto’s te komen, hieronder volgen een aantal voorbeelden.

 • Tijdstip van de dag voor het perfecte licht
 • Gebruik van de juiste filters voor het contrast
 • 2/3 regel voor een goede verdeling in de foto
 • Creëren van diepte
 • Gebruik van simpele achtergronden
 • Het kiezen van de gevoeligheid voor lichtinval
 • Schieten van bewerkbare foto’s

Onscherp naar scherp fotopresentatie

Waarom foto’s via Flexas Media?

Dankzij vele jaren ervaring in vastgoedfotografie bent u bij ons verzekerd van de beste foto’s. Vastgoedfotografie is namelijk een vak apart. Iedere foto moet direct raak zijn en potentiële huurders overtuigen.  Het maken van goede foto’s is essentieel, maar zonder fotobewerking schieten de foto’s nog vaak te kort. 

Onze vastgoedfotograaf komt graag bij u langs om ervoor te zorgen dat uw kantoor de juiste aandacht krijgt en zoveel mogelijk huurders trekt.