De co-working community: De 10 ideale werkplekken voor startups

Als startup is het opbouwen en onderhouden van je netwerk erg belangrijk. En waar kan dit beter dan binnen een co-working community. Een co-working community is de ideale plek om te netwerken en geïnspireerd te raken door je mede-ondernemers en dus de ideale werkplek voor starters. Bovendien kun je er nog goede business aan overhouden.

Flexas.nl zet de 10 beste co-working community’s voor je op een rij. Wil je meer weten over een co-working community en wat dit voor jou kan betekenen? Lees hier meer over in ons blog. Vanaf volgende week zetten wij een wekelijkse rubriek op de blog waarin we de top 5 beste locaties per stad zullen behandelen.

Vasteland 78, Rotterdam Co working community en flexibelekantoorruimtes voor startups in Rotterdam 

Tijden zijn veranderd. De markt vraagt steeds meer om flexibiliteit. En dit is precies wat dit kantoorgebouw in Rotterdam jou biedt. Als startup wil je zo flexibel mogelijk zijn en kunnen werken hoe en wanneer het jou uitkomt. Hier bepaal je letterlijk zelf waar de wanden van jouw kantoor komen te staat. Je hebt de complete regie over structuur, stijl en afmetingen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een compleet ingerichte kantoorruimte. Ben je veel onderweg? Dan is deze business club voor jou ideaal. Als member van club kun je overal in Nederland gebruik maken van een eigen kantoorruimte en netwerken doe je bij de vestiging van jouw keuze. Lees meer.

Weteringschans 165, AmsterdamEen co working community aan de Weteringschans

Aan de Amsterdamse Weteringschans vind je de wereldwijde co-working community, of een ‘platform for creators, zoals ze het zelf zeggen. Een levendige, ondernemende en creatieve scene waar ondernemers met elkaar in verbinding staan via gezamenlijke werkplekken, wekelijke evenementen en via mobielen apps. Het kantoorgebouw heeft 3 etages en heeft werkplekken beschikbaar in openbare ruimtes, kantoorruimtes voor zelfstandig ondernemers of voor teams van elk mogelijke omvang. Je bent in dit gebouw geen huurder maar een lid van de community en voor ieder lid is er een passende werkplek. Alle leden hebben toegang tot de all-inclusive faciliteiten zoals luxe koffie, internet en gratis tapbier. Verder hebben leden toegang tot IT-ondersteuning, juridisch advies, scholing en cursussen. Lees meer.

Marten Meesweg 8-10, Rotterdam Marten Meesweg 8-10 is het hipste kantoor van Rotterdam

Dit kantoorgebouw bevindt zich in de internationale havenstad Rotterdam en is een van de hipste en modernste kantoren van de omgeving. Meteen bij binnenkomst word je geïnspireerd door de prachtige entree met waanzinnig lichtspel. Vanuit hier loop je direct door naar de woonkeuken waar je ontmoet, werkt en relaxt. Belangrijke kenmerken op deze locatie zijn Service, Smart en Sharing. Zij begrijpen waar de moderne startup behoefte aan heeft en spelen hierop in door een dynamische werkomgeving te creëren waarbij sociale interactie de basis is. Dit wordt zichtbaar door de vele gezamenlijke ruimtes die zich tussen de werkplekken en kantoorruimtes bevinden. Dit Rotterdamse kantoorgebouw levert totaaloplossingen waardoor er voor iedereen een kantoorruimte of werkplek is. Je wordt gegarandeerd geïnspireerd door de andere bedrijven en ondernemers in het kantoorgebouw. Lees meer.

Amstelveenseweg 500, AmsterdamHet Infinity kantoor in Amsterdam is adembenemend.

De schoen, de klapschaats, het strijkijzer…Je hebt vast wel eens gehoord van de verschillende bijnamen die het kantoorgebouw aan de Zuidas in Amsterdam in de loop der jaren in de volksmond heeft gekregen. Tegenwoordig heeft het voormalig ING kantoor de naam Infinity, oftewel oneindig. Ben je op zoek naar een écht inspirerende kantooromgeving in Amsterdam en wil jij een statement afgeven richting klanten en opdrachtgevers, dan is het Infinity gebouw op de Zuidas misschien iets voor jou. Infinity is imposant, transparant, uitstekend bereikbaar, bijzonder, duurzaam én herkenbaar. Wanneer jij je vestigt in dit kantoor, hoef je jouw bezoekers hoe dan ook niet meer uit te leggen in welk gebouw je gehuisvest bent. Iedereen kent het. Je hebt al een kantoorruimte vanaf 15 m2. Lees meer.

High Tech Campus 9, EindhovenBeste locatie in Eindhoven voor High Tech startups voor een co working community

Eén van de beste plekken om een High Tech Startup te starten en te laten groeien is in het High Tech Campus in Eindhoven. High Tech Campus Eindhoven is misschien wel de slimste km2 in Europa met meer dan 135 gevestigde bedrijven, startups en instituten. Het kantoor bevindt zich op dit campus en is bedoeld voor echte techno starters die zich vooral richten op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Met al meer dan 60 gevestigde startups op het campus in Eindhoven werk je onder gelijk gestemden en word je continu uitgedaagd om verder te groeien en te ontwikkelen. Op het campus is werkelijk alles aanwezig om jou zoveel mogelijk te ontzorgen o.a. een bank, supermarkt, wellness centrum, sportschool, kinderopvang, verschillende horeca, bibliotheek en kapper. Heb jij een laboratorium nodig? Geen probleem die zijn hier ook te huur! Lees meer.

Vijzelstraat 66-80, Amsterdam Het kantoorgebouw heeft een eigen dakterras met uitzicht over Amsterdam

Nog een topper in het hart van Amsterdam is het kantoorgebouw aan de Vijzelstraat. Aan de Vijzelstraat vind je een creatief platform voor een internationale ondernemers community. Het is een inspirerende werkomgeving voor entrepreneurs en intrapreneurs. Je ontmoet hier dus niet alleen ondernemers maar ook medewerkers van grote corporate bedrijven. Hoe ziet een werkdag er hier bijvoorbeeld uit? Begin de dag met een energieke yogasessie op het dakterras, daarna ga je aan het werk onder het genot van een killer coffee gemaakt door een van de barista’s. Aan het eind van de dag sluit je jouw werkdag af bij een van de gezellige restaurants in de binnenstad of sluit aan bij een van de borrels van de community en ontmoet andere ondernemers in het kantoorgebouw. Lees meer. 

Wilhelminaplein 1-40, Rotterdam Genieten van het uizicht over de stad Rotterdam

Van het uitzicht alleen al gaat jouw ondernemershart sneller kloppen. Midden op de Kop van Zuid en aan de voet van de Erasmusbrug vind je de Wilhelminatoren. In dit kantoorgebouw heb je vanuit iedere kantoorruimte een uniek uitzicht over de Maas, de Wilhelminapier, het centrum van Rotterdam en Katendrecht. Op een heldere dag kun je kilometers ver uitkijken. De kantoorruimtes zijn onlangs gerenoveerd en voldoen aan alle eisen van de moderne kantoorgebruiker. Ondanks de enorme omvang van het kantoorgebouw is het van binnen zo ingedeeld dat je elkaar kent en tegenkomt. Zo biedt de Wilhelminatoren onderdak aan een inspirerende mix van zowel beursgenoteerde bedrijven als startups. De Wilhelminatoren staat via de Galleria direct in verbinding met de Rechtbank Rotterdam en metrostation Wilhelminaplein en is daarmee ook nog eens het best bereikbare kantoorgebouw van de Kop van Zuid. Lees meer.

Zuid-Hollandlaan 7, Den Haag Ondernemen in een authentiek maar toch modern kantoorgebouw in Den Haag

Dezelfde internationale ondernemers community als op de Vijzelstraat 66-80 in Amsterdam vind je ook in Den Haag en wel in ‘De Rode Olifant’. Het is een karakteristiek Amsterdamse School gebouw aan de rand van het Malieveld. Het kantoorgebouw werd al in de jaren ‘20 gebouwd maar is van binnen hyper modern ingericht met designermeubelen en gadgets. Voor de liefhebber zijn er wel nog een aantal ‘stijlkamers’ met daarin de oorspronkelijke inrichting. De kantoorruimtes en werkplekken zijn voorzien van alle nodige faciliteiten en met een steenworp afstand van het centraal station van Den Haag ook nog eens ideaal bereikbaar. Lees meer.

Science Park 406, Amsterdam Ondernemen in het Amsterdam Science Park het hart van de wetenschap

Het Amsterdam Science Park is een plek waar het bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs samenkomen. Het is een park van 70(!) hectare groot met als doel het huisvesten van voorzieningen voor natuurwetenschappelijk onderzoek, exacte wetenschap, ICT en biologie. Het park is zo ingericht dat iedereen met elkaar in contact komt. In dit park vind je Sciene Park 406, een verzamelgebouw voor kleine en jonge bedrijven. Uitbreiden of juist kantoorruimte afstoten behoort hier allemaal tot de mogelijkheden. Het is ook hier mogelijk om een laboratorium te huren. Lees meer.

Hoe kies je nu de beste locatie voor jouw start ups? Wij kunnen je hier natuurlijk bij helpen en inventariseren graag de verschillende mogelijkheden die voor jouw startup van belang zijn.