Water op kantoor: belangrijk voor de warme dagen!

Deze zomer breekt vele records, zowel voor warmte en kou als regen en wind. In periodes is het dan ook aardig warm geweest. Het is namelijk zelfs de warmste zomer ooit in de hele wereld. Op kantoor en thuis hoor je dan vaak mensen klagen. Toch zie je diezelfde mensen veel koffie of alcoholhoudende drank nuttigen en zware maaltijden eten. Dat helpt je natuurlijk niet tijdens een hittegolf. Het is beter om water op kantoor te drinken.

Het is warm, dus je hebt dorst, maar wat drink je?

Je kan verschillende dingen drinken om de dorst te lessen tijdens warme periodes, namelijk: water, thee, sportdrankjes, melk en karnemelk. Water of thee drinken lijkt hierin de beste keuze. Naast het feit dat je lichaam hier voor een groot deel uit bestaat is water ook gewoon erg goed voor je.

  • Je bent minder chagrijnig als je goed gehydrateerd bent
  • Als je goed gehydrateerd bent presteer je tot 75% beter
  • Als je honger hebt is dat soms dorst, wanneer je genoeg water drinkt zal je dus minder snel iets eten en afvallen.
  • Uit onderzoek blijkt dat je door goed gehydrateerd te blijven de kans op verschillende soorten kanker met 45% verlaagd.

Dit is slechts een kleine greep uit de positieve effecten van water die je op het internet kan vinden.

Water is beter en goedkoper dan koffie

Op kantoor drinkt iedereen altijd veel koffie, maar de cafeïne in koffie neemt juist vocht uit je lichaam op. Van koffie moet je ook meer plassen, dat heeft natuurlijk ook geen positief effect op het vocht gehalte in je lichaam.

Bovendien is water goedkoper dan koffie en daar worden werkgevers natuurlijk ook vrolijk van. Drink dus lekker veel water en geniet van het warme weer.

Drink veel water op kantoor

Tijdens warme periodes is kraanwater vaak lauw/warm en niet zo lekker om te drinken. De meeste werkgevers zullen ook geen onuitputtelijke voorraad aan waterflesjes hebben in de koelkast. Iedere keer betalen voor een flesje water is ook niet ideaal. Veel mensen kiezen er daarom voor om 1x een waterfles te kopen en deze steeds te hergebruiken. Nu blijkt dat deze flesjes zelden goed schoongemaakt worden en daardoor vaak meer bacteriën bevatten dan de deurkruk van een toilet.

De oplossing?

Dat is simpel, want waarom flesjes water kopen als je perfect kraanwater kan drinken? Oke, gewoon kraanwater is misschien te warm, maar er is een eenvoudige oplossing waar iedereen plezier van heeft.

Een watercooler! MIE Watercooler kantoorruimte in kantoorruimte Flexas.nl voor water op kantoor

Een watercooler is de beste oplossing voor heerlijk verkoelend water tijdens warme dagen. Wij hebben dankzij Natural Choice een watercooler van ION op kantoor, echt ideaal. Deze watercooler kan je direct aansluiten op een waterleiding, want het water uit onze kranen is natuurlijk uitstekend. Dankzij de ION kunnen wij koud, lauw en heet water direct inschenken.

Mogelijk gemaakt door:

MIE Watercooler kantoorruimte in kantoorruimte Flexas voor water op kantoor

  

  

  

  

rogier@naturalchoicewater.com