Wat is precies een "full service kantoorruimte"? En hoe ver gaat dit?

check boxes voor een full service kantoorruimte

Uitleg over een full service kantoorruimte

Je ziet het steeds vaker; kantoorgebouwen met een full servicepakket zoals wij dit gewend zijn van bijvoorbeeld hotels. Wat is precies een full service kantoorruimte? Wat houdt het in en hoe ver gaat deze service? Steeds meer ondernemers en bedrijven willen zich bezig houden met waar ze goed in zijn en willen eigenlijk alle randzaken uitbesteden. In de afgelopen 10 jaar zijn de business center operators hier goed op ingesprongen door huurders te ontzorgen en zaken voor huurders uit handen te nemen. Over het algemeen kan je in een full service kantoor (of business center) een receptie, algemene vergaderruimtes en volledig ingerichte kantoorruimtes verwachten. Naast deze standaard faciliteiten zijn er aanbieders die extra faciliteiten of diensten aanbieden. Die hebben wij hieronder uitgelicht. 

Niet alleen een receptie maar ook een Personal Assistent Personal assistent met tablet en telefoon voor een full service kantoorruimte

De meeste recepties binnen bebrijfsverzamelgebouwen doen veel meer dan de telefoon aannemen en een bezoeker doorverwijzen. Zij kunnen bijvoorbeeld een mailingen uitprinten of afspraken inplannen. Je kan het zien als assistent voor je bedrijf die je voor de meest uiteenlopende zaken kan inzetten. Postverwerking, poststukken doorsturen en zelfs documenten inscannen en e-mailen is mogelijk om dit door een receptie te laten uitvoeren. Bij het gebruiken van een meetingroom kan je eten en drinken laten serveren. Indien je bijvoorbeeld naar het vliegveld moet, kunnen ze een taxi bellen en/of een hotel boeken. 

Sporten met collega'sFlexas.nl Bootcamp groepsfoto als voorbeeld van een full service kantoorruimte

Sporten en vitaal zijn is voor iedereen belangrijk. Hoe fitter je medewerkers hoe actiever en succesvoller ze zullen zijn voor het bedrijf. Ook de aanbieders van kantoorruimtes hebben dit begrepen en bieden steeds meer faciliteiten aan waarbij de gebruikers van kantoorruimtes kunnen sporten. Zo heeft bijvoorbeeld Hogehilweg 8 in Amsterdam een kleine fitnessruimte op de begane grond, waar de huurders gratis gebruik van kunnen maken. In het pand waar Flexas.nl huurt, biedt de verhuurder tegen een kleine vergoeding elke dinsdagavond om 18.00 uur een uur bootcamp aan. 

Kinderdagverblijf op kantoorKinderopvang in een kantoorgebouw is een vorm van een full service kantoorruimte

Hoe handig is het als je je kind naar de kinderopvang kan brengen in hetzelfde gebouw waar je ook werkt? Zo heb je namelijk de meeste tijd samen en scheelt het s 'morgens een hele hoop tijd en energie. Daarnaast kan je dan ook nog tussen de drukte door je kind zien of samen lunchen. Er zijn een paar voorbeelden van kantoorgebouwen of kantoorparken die dit aanbieden zoals bijvoorbeeld Atlas Arena in Amsterdam Zuid Oost. 

Kantoor met een kroegProostend personeel een borrel als voorbeeld van een full service kantoorruimte

De vrijdagmiddag borrel (VRIJMIBO) is een bekend fenomeen bij veel bedrijven. Vooral bij jonge bedrijven / start-ups is dit een belangrijk moment van de week; gezamenlijk de week afsluiten en het weekend beginnen. De kantoorruimteverhuurders die deze jonge bedrijven willen aantrekken zorgen dan ook vaak voor een kroeg in het kantoor. Dit verschilt van een echte bruin café tot een vergaderruimte met een tap. Een leuk voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Oude Middenweg in Den Haaghier is een prachtige bar gebouwd in de algemene ruimte op de begane grond.

Stomerij op kantoorService: stomerij op kantoor kan gezien worden als onderdeel van een full service kantoorruimte

Bij een aantal kantoorverhuurders gaat het serviceniveau zo ver dat er stomerij service aanwezig is in het pand. Dus mocht je een belangrijke afspraak hebben en toevallig net gemorst hebben tijdens de lunch, geen nood indien je huurt in bijvoorbeeld Barbara Strozilaan. Daarnaast is het ook gewoon handig om wekelijkse je schone kleding bij je kantoor op te halen.
 

De kantoorruimte specialisten van Flexas.nl weten precies welke services de gebouwen bieden. Ben je op zoek kantoorruimte? Neem dan contact met ons op! Wil je weten welke type kantoorruimte het beste past bij jou bedrijf? Kijken dan eens op onze blog over de verschillende type kantoorruimtes.