Verbeter het imago van je bedrijf met de kantoorruimte!

Verbeter het imago van je bedrijf met de kantoorruimte!

Je kantoor speelt een belangrijke rol bij het imago van je bedrijf. De eerste indruk die zakenrelaties, medewerkers en jijzelf hebben bij binnenkomst is hierin leidend. Loop daarom een keer ‘s ochtends je kantoorruimte in, blijf in de deuropening staan en neem even de tijd om alles tot je te nemen. Wat zie je? Een hip en modern kantoor, een industrieel en toch warm kantoor, of toch een beetje saai en kale kantoorruimte?

Past wat je ziet bij het imago van je bedrijf? Veel jonge ambitieuze bedrijven, zoals bijvoorbeeld startups en scale ups verliezen zich in de dagelijkse werkzaamheden en vergeten het belang van hun kantoor. Zowel voor het imago, als het geluk van werknemers en het uiteindelijke bedrijfsresultaat. Logisch, want in een jong bedrijf heb je als eigenaar vaak volledige focus op de werkzaamheden en werk je echt in je bedrijf. Later leer je waarschijnlijk pas dat het ook goed is om afstand te nemen en van buitenaf naar je bedrijf te kijken. Hoe zien verschillende stakeholders (klanten, zakenrelaties, investeerders, werknemers, leveranciers, et cetera) jouw bedrijf? Denk dan ook aan je kantoor!

Werk aan de winkel!

Als je deze vraag niet positief kunt beantwoorden is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en eens flink actie te ondernemen om de boel recht te trekken! Hoe ga je te werk en wat kun je doen zonder al te veel tijd en investering kwijt te zijn? Dat zijn hierbij belangrijke aspecten!

Wat is het imago van jouw bedrijf?

De match tussen jouw bedrijf en het kantoor is belangrijk. Je kunt hiermee de boodschap van jouw bedrijf naar klanten, relaties en zelfs medewerkers versterken. Dus:

  • waar staat jouw bedrijf voor?
  • welke kernwaarden zijn van toepassing?
  • wat is je doelgroep?
  • wat voor type medewerkers heb je?
  • waar wil je naartoe?

Beantwoord deze vragen en je weet al beter wat het imago is, of dit is wat je voor ogen had en waarschijnlijk vormen er direct ideeën over de inrichting en indeling van de kantoorruimte. Vergeet niet ook rekening te houden met de branche, in sommige branches is een saai kantoor juist gangbaar. Toch kun je er in dit geval voor kiezen om totaal iets anders te doen. Zoals een echte disrupter in de markt dat doet!

Match je kantoor met het imago

Nu je beter weet waar je staat, weet je ook beter wat je wilt en wat er bij je bedrijf past. Nu zijn er een ontelbaar aantal mogelijkheden voor de metamorfose van de kantoorruimte. Maak een verstandige keuze en ga niet voor overdreven ingrijpende verbouwingen kiezen die het hele kantoor dagen of misschien zelf weken zullen platleggen. Vergeet ook niet om medewerkers bij je keuze te betrekken. Wanneer je hen om hun mening vraagt, deze serieus meeneemt in je beslissingsproces en een paar ideeën ook uitvoert zul je merken dat zij zich nog meer betrokken voelen bij het bedrijf!

De speelse kantoorruimte

Bij een jong en ambitieus kantoor hoort geen sobere kantoorruimte. Het kantoor moet speels zijn. Moet uitdagen. Moet inspireren. Hoe krijg je dat voor elkaar? Eenvoudig, plaats een oude arcade computer, spelcomputer, pingpongtafel of iets vergelijkbaars in het kantoor en je zult zien dat dit de sfeer en het imago direct beïnvloed. Het speelse kantoor is overigens bijzonder populair tegenwoordig. Steeds meer kantoorruimtes in Amsterdam, Rotterdam en in toenemende mate in de kleinere steden als Schiphol en Nijmegen beschikken over speelse elementen in hun kantoor.

Het merkbeleving kantoor

Is living the brand ofwel merkbeleving key bij jouw op kantoor? Dan is het belangrijk om dit ook tot uiting te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een coole mural met een versie van het logo en de kernwaarden van het bedrijf!

Het sustainable kantoor

Is jouw bedrijf juist heel millieubewust en verwacht je dit van medewerkers? Dan kun je kiezen voor veel groen op kantoor. Groen is overigens goed in elk kantoor! Het werkt stressverlichtend, zorgt voor een betere luchtkwaliteit en maakt medewerkers bovendien gelukkiger. Denk daarnaast bijvoorbeeld ook aan een coole manier om afvalscheiding te promoten en stimuleren.

Image
Veel planten op kantoor

De industriële kantoorruimte

Past een industrieel imago juist bij jouw bedrijf? Dan is een gietvloer en het weghalen van systeemplafonds essentieel. Dit kost misschien iets meer tijd, moeite en investering, maar is zeker de moeite waard. Het kantoor heeft direct meer karakter. Je kunt daarnaast ook nog veel doen met lampen en kantoormeubels om de echte industriële stijl te bereiken.