Top 10: best gelezen artikelen in 2016

Best gelezen artikelen van 2016 op Flexas.nl

Het einde van dit jaar is inzicht. Traditioneel kijken wij dan altijd graag terug naar de top 10 meest populaire blogs, met name om even stil te staan bij het mooie jaar dat bijna afgelopen is. Benieuwd welke artikelen het meest gelezen zijn? Bekijk dan hieronder het overzicht! Kun je ze meteen lezen als je er toevallig één gemist hebt.

#1 De 9 beste kantoren in Amsterdam met een koffiecorner

Het artikel dat er dit jaar met kop en schouders bovenuit steekt is onze top 9 lijst met beste kantoren in Amsterdam die over een leuke koffiecorner beschikken. Dat is ook niet zo vreemd, want de koffiecorner heeft tegenwoordig een prominente plek in business centers, coworking spaces en bedrijfsverzamelgebouwen. Het is dé plek waar je gemakkelijk en laagdrempelig kunt netwerken. Dit artikel is ruim 3x meer bekeken dan onze nummer 2!

2# Hoeveel m2 kantoorruimte heb je nodig?

Op nummer twee, een bijzonder informatief artikel over het aantal vierkante meter kantoorruimte die je nodig hebt, de wettelijke eisen en ons advies. De populariteit van dit artikel bevestigd ons vermoeden dat veel ondernemers graag een goed onderbouwde keuze maken en advies willen met betrekking tot het aantal vierkante meter kantoor die zij gaan huren.

#3 Trends in de kantorenmarkt: de huiskamer, korte contracten en geen m2/pj prijs meer

Ons op drie na best gelezen artikel kwam als een verrassing. Vorig jaar nog op nummer 5 en dit jaar 2 plaatsen gestegen: Trends in de kantorenmarkt. Een artikel over nieuwe stijl kantoren, korte contracten en prijzen per werkplek in plaats van per m2/pj. Het artikel is nu nog even waar als toen en geeft de duidelijke verandering op de kantorenmarkt mooi weer. Deze verandering is in 2016 verder doorgezet en zal naar verwachting ook in 2017 doorzetten.

4# De beste flexwerkplekken in Rotterdam met goede koffie

In navolging op ons meest populaire artikel van dit jaar publiceerden wij een vergelijkbaar artikel over kantoren en koffie, maar dan in Rotterdam. Hoewel minder gelezen dan het artikel over koffiecorners bij kantoren in Amsterdam, is dit artikel ook zeer goed belezen. Koffie en netwerken zijn duidelijk twee belangrijke zaken voor werkend Nederland!

5# Muziek op kantoor: de voor- en nadelen

Een gouwe ouwe op Flexas.nl! Dit is één van de eerste artikelen die wij gepubliceerd hebben en hij is nog altijd ontzettend populair. Het vraagstuk van  muziek op kantoor is dan ook altijd actueel en er wordt regelmatig op gezocht in Google.

6# Kantoortaal: interessant of irritant?

Op nummer zes een zeer vermakelijk artikel over kantoortaal en de uitleg hiervan. Blijkbaar zitten er een aantal opmerkingen tussen die veel mensen opzoeken, misschien om even te checken of ze het goed begrepen hebben. Als nieuwe medewerker wil je natuurlijk niet dom overkomen en een onnodige vraag stellen terwijl je het gewoon op kunt Googlen!

#7 Wat zijn de servicekosten kantoorruimte?

Dit informatieve artikel over de servicekosten van een kantoorruimte is zeer vaak gelezen. Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten welke extra kosten je kunt verwachten bij het huren van kantoorruimte. Er is echter geen eenduidige definitie van servicekosten. Let daarom altijd goed op wanneer je een huurovereenkomst aangaat en kom niet voor ongewenste verrassingen te staan. Flexas.nl adviseert je hier graag bij!

8# De coworking community: De 10 ideale werkplekken voor startups

De kantorenmarkt is de laatste jaren sterk veranderd. Met name door de structurele toename van het aantal zzp’ers en startups moesten kantoorruimte verhuurders hun aanbod aanpassen. Hierdoor zijn een heuse coworking communities ontstaan waarin iedereen elkaar ondersteund en bij elkaar afneemt. Een werkplek in zo’n kantoorcommunity is veel meer waard dan de doorsnee werkplek en vandaar ook dit artikel.

9# Gevolgen Brexit op kantorenmarkt in Amsterdam

Het was een bewogen jaar en de exacte gevolgen van een Brexit zijn nog altijd niet duidelijk. Wel was er een duidelijke toename waarneembaar in het aantal organisaties die zich via Flexas.nl oriënteerde op het gebied van kantoorruimte in Amsterdam. Nog vorige week was Marcel de Groot, eigenaar van Flexas.nl op BNR in een debat over de kansen van Amsterdam als opvolger van Londen als nieuwe financiële hoofdstad en alternatieve vestigingslocatie voor techbedrijven.

10# Trends in werken: 2016

Naast de grootschalige veranderingen in het aanbod op de kantorenmarkt ondergaan organisaties ook grote verandering op het gebied van kantoor en werken. Dit artikel over trends in werken is een uiteenzetting over alle trends die wij in 2016 langs zagen komen. Alles draait allemaal om flexibiliteit, mobiliteit en bereikbaarheid.

Tot slot

Natuurlijk zijn wij alweer volop bezig met het bedenken en schrijven van blogs voor in 2017. Heb jij een goed idee voor een onderwerp? Een interessante vraag, kwestie of gewoon een leuk idee? Stuur deze dan naar p.baltus@flexas.nl en misschien staat jouw blog wel in de top 10 van volgend jaar!