Toenemende vraag zorgt voor meer business centers in Amsterdam

Meer business centers in Amsterdam

Bij Flexas.nl zien wij een duidelijke toename van het aantal business centers en bedrijfsverzamelgebouwen in Amsterdam.

De vraag naar flexible werkplekken, kort durende contracten en een "sociaal hart" is fors toegenomen en de verhuurders spelen hier goed op in. Vroeger ging men naar kantoor om te werken, tegenwoordig wil men naast werken ook graag andere mensen ontmoeten. Naast ontmoetingsplekken zien wij ook een toenemende vraag naar flexible contracten en werkplekken. Een bedrijf moet eenvoudig kunnen groeien en krimpen wanneer nodig en gedeelde faciliteiten zijn zo'n beetje de magische woorden als tegenwoordig naar kantoorruimte wordt gezocht. De keuze om kantoorruimte te huren via een business center of bedrijfsverzamelgebouw is dan vaak een logische keuze. De verschillen en de voor-en nadelen tussen een business center en bedrijfsverzamelgebouw zijn hier na te lezen. Wij hebben onderstaand overzicht gemaakt van de laatste ontwikkelingen in Amsterdam. 

Het Nieuwe Kantoor Amsterdam Houthavens

HNK Amsterdam heeft een business center

HNK is een onderdeel van het beursgenoteerde vastgoedfonds NSI. Dit succesvolle concept is recentelijk verder uitgebreid met HNK Houthavens. Enkele in het oog springende kenmerken zijn: kantoor op maat, flexibele contracten, bemande receptie, sociaal hart, flexwerken, plug and play. HNK Houthavens onderscheid zich door een nonchalant, creatief en industrieel interieur.

Spaces - Amsterdam Vijzelstraat

Spaces Amsterdam is een voorbeeld van een business center

Spaces timmert flink aan weg. Na vorige jaar De Rode Olifant in Den Haag te hebben geopend, volgt deze maand de opening van Spaces Vijzelstraat. Hun herkenbare huisstijl en sterke services zoals, stomerij, goed eten en drinken, vergaderfaciliteiten en ICT zijn voor veel huurders doorslaggevend. Opvallend is dat de begane grond en eerste verdieping zijn ingericht als 'algemene ruimte' ofwel een sociaal hart. Deze ruimtes zijn onderverdeeld in verschillende stijlen, zoals een bibliotheek, lounge gedeelte, vergaderkamers, koffiebar enz. Nieuwe mensen ontmoeten, vergaderen, werken en ontspannen in een inspirerende omgeving dat is waar Spaces voor staat.


TOO Up Building

The Office Operators Amsterdam is een heel mooie business centerThe Office Operators (TOO) heeft recentelijk in Amsterdam het 'UP Building' geopend. Een prachtige locatie aan het IJ en op loopafstand van het centrum van Amsterdam en Centraal station. Dit voormalige kantoor van Ahold is omgetoverd tot een hippe business ontmoetingsplek voor diverse nationale en internationale bedrijven. Het is de ideale locatie voor ondernemers die willen werken in een inspirerende omgeving met een fantastisch uitzicht. Enkele kenmerken zijn; inpandige parkeergarage, vergaderruimte, flexplekken, restaurant en receptie.

Mazars Tower - Flexibel Huren

een voorbeeld van een business center is de Mazars Toren

In mei dit jaar heeft  Flexibel Huren (onderdeel van G&S vastgoed) op de 8ste verdieping van het Mazars Tower een business center geopend. Deze verdieping is volledig gerenoveerd en voorzien van de laatste design meubels. Wie voor een scherpe huurprijs een zelfstandige ruimte wil huren met een goede bereikbaarheid is de Mazars Tower uitermate geschikt.


Coengebouw Amsterdam

Coengebouw Amsterdam is een grote business center

Het Coengebouw is dit voorjaar omgetoverd tot een business center met de naam COEN=KING en heeft een inrichting waar de meeste kantoren alleen maar van kunnen dromen. De combinatie van een industriële look and feel met warme huiselijke tinten, maakt dit een leuke locatie om te werken waar iedereen zicht thuis voelt. De bereikbaarheid is goed en het Coengebouw heeft een waslijst aan faciliteiten, o.a.: koffiecorner, receptiedienst, professioneel restaurant, high speed internet en nog veel meer.

Studenten Campus Diemen Zuid 

Studenten Campus Diemen Zuid, een heel mooie business center

Ook een grote partij als Regus breidt nog steeds uit en heeft op tijd in de gaten gehad dat de vraag naar business centers een vlucht zou nemen. Regus is begonnen met de locatie Campus Diemen Zuid . Regus exploiteert de receptie en één vloer in dit gebouw van de eigenaar Chalet Group. De Chalet Group gelooft volledig in servicegerichte kantoorruimtes en heeft het afgelopen jaar door het hele land vijftien kantoorgebouwen tot ontmoetingsplekken omgebouwd. Dit business center ligt aan de rand van Diemen, net buiten Amsterdam. Deze locatie is zeer geschikt voor bedrijven die met studenten werken of zicht richten op studenten, aangezien op deze locatie zo'n 1.000 studenten wonen.


De Keynes Club - Amsterdam Zuidoost

een zeer stijlvolle business center

De Keynes Club van Merin in Amsterdam Zuidoost is een succesverhaal uit een boekje. Het concept en succes van de Keynes Club zit hem in het feit dat er meer wordt gedaan dan alleen maar werken. Er is een uitgebreid restaurant, maar ook de mogelijkheid om lekker te lunchen of een goede bak koffie te drinken. Ook kan er tijdens, voor of na het werk worden gesport in de gratis fitnessruimte. Het gebouw is geheel gerenoveerd en de inrichting is adembenemend. Verder is er voldoende parkeergelegenheid, moderne entree met receptie, flexibel in te delen vloeren enz. Door het succes van Keynes Club start gebouw eigenaar Merin binnenkort met een nieuw concept aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam.

OfficeToday - Amsterdam Zuidoost

OfficeToday Amsterdam Zuidoost is een bekende business center

Vorige maand is OfficeToday officieel geopend aan de Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost. OfficeToday is begonnen in Utrecht en groeit hard met de diverse vestigingen in het land. Dit "no nonsense" full service kantoorconcept is gelegen aan het metrostation Bullewijk en biedt voldoende parkeergelegenheid. De ruimte is volledig opgeknapt met een business lounge en flexplekken. Elke dag wordt hier een heerlijke biologische lunch geserveerd.


Atoomclub - Amsterdam

Atoomclub Amsterdam is een goed voorbeeld van een business center

Binnenkort opent Atoomclub, het succesvolle business center concept uit Utrecht haar deuren aan de Overschiestraat in Amsterdam. In dit nieuwe businesscenter kunt u werkplekken huren, kleine kantoorunits en open kantoorvloeren. Op de begane grond wordt een prachtige ontmoetingsplek gerealiseerd waar je kunt werken, vergaderen en lunchen.