Rommelig bureau stimuleert de creativiteit

Flexasl.nl: Rommelig bureau stimuleert de creativiteit

Op het kantoor van Flexas.nl heerst regelmatig de discussie over het opruimten van je werkplek. Marcel de Groot, eigenaar Flexas.nl, streeft binnen de organisatie naar een de clean desk policy. Terwijl Petra Baltus, communicatie manager, dagelijks een rommel van haar bureau weet te maken. Zij beweert dat een rommelig bureau haar creatiever maakt. Om die reden hebben wij ons verder in dit onderwerp verdiept. De staat van je bureau zegt veel over wie je bent en beïnvloed de manier waarop jij je werk doet. Chaotisch of netjes georganiseerd, beide hebben zo hun voordelen en nadelen. 

een rommelig bureau bij flexas.nl

Bureaus Marcel de Groot en Petra Baltus op het kantoor van Flexas.nl

Jouw levensmotto is: "Opgeruimd staat netjes!"

Een opgeruimd bureau zorgt voor rust in je hoofd. Je hebt vaak meer verantwoordelijkheidsgevoel en kiest graag de bekende weg. Bovendien zorgt een georganiseerde werkomgeving dat je specifieke taken aanzienlijk doelgerichter kunt uitvoeren. Het zorgt ervoor dat je productiever kunt werken. Een rommelig bureau zorgt ervoor dat je je moeilijker kunt focussen. De rommel op je bureau roept vaak nieuwe associaties op die je afleiden van je werk. Een aantekening kan je herinneren aan die ene taak, of een koud kop koffie dat je toe bent aan een nieuwe bak. Werknemers met een georganiseerde werkomgeving  doen vaker wat er van ze verwacht wordt. Daarbij komt dat deze groep werknemers vaak ook gezonder eten in tegenstelling tot werknemers die in een rommelige werkomgeving werken.

Rommelig bureau of georganiseerde chaos?

Je bent vindingrijker als je aan een ongeorganiseerd bureau zit. Een rommelige werkplek stimuleert nieuwe inventieve en bruikbare ideeën en leidt vaak tot nieuwe inzichten. Je wordt associatiever en creatiever. Een rommelige werkplek biedt ruimte om minder conventioneel te denken, je durft meer risico te lopen en je kunt los van tradities denken. Let wel, er is een groot verschil tussen een rommelig bureau en ronduit ranzig. Niemand functioneert prettig aan een bureau met een plakkerig toetsenbord. Een nieuw creatief idee bedenken aan een rommelig bureau, en daarna de boel opruimen, lijkt de gouden formule voor succes in je werk. Albert Einstein zei ooit: "If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what, then, is an empty desk a sign?"

Behalve Albert Einstein hebben de volgende succesvolle mensen briljante ideeën bedacht aan een rommelig bureau:

Steve Jobs (Apple)                                        Mark Zuckerberg (Facebook)                                                      
zwart wit foto van een rommelig bureau     een bureau van Amazon

Dennis Crowley(Foursquare)                           Jeff Bezos (Amazon)

een zeer rommelig bureau     een bureau bij amazon.com