Persbericht: Groeiend aantal aanvragen Amsterdamse kantoren na Brexit

Gister hebben wij in samenwerking met coworking community WeWork een persbericht uitgezonden over onze bevindingen over de stijgende interesse naar Amsterdamse kantoren sinds Brexit. Sinds Brexit zien wij een enorme interesse vanuit de UK. Deze interesse is met ruim 600% gestegen. Een drastische toename die onder andere door een vernieuwde focus op kantoren in de UK tot stand is gekomen. 

Marcel de Groot, eigenaar van Flexas.nl over deze ontwikkeling: “Toen het definitieve nieuws naar buiten kwam dat de meerderheid van de Britten had gestemd vóór vertrek uit de Europese Unie hebben we wel serieus rekening gehouden met de gevolgen voor de Nederlandse kantorenmarkt, en dan met name in Amsterdam. Maar dat er zo een enorme stijging zou komen hadden we niet verwacht”.

Flexas.nl heeft sinds Brexit al diverse internationale bedrijven geholpen bij het vinden van een kantoor in Amsterdam. Veel van deze bedrijven heeft huisvesting gevonden bij o.a. WeWork in de Nederlandse hoofdstad. Dit internationale kantorenconcept ziet ook de interesse vanuit Engeland toenemen. WeWork is ideaal voor bedrijven uit Engeland, dit vanwege het internationale karakter van zowel het management als de huurders.

Verschillende internationale en nationale media voorspelden al dat Amsterdam wel eens de meest begeerde kantoorlocatie zou kunnen worden voor top bedrijven uit de UK. Deze voorspelling lijkt nu uit te komen. De verwachting is echter wel dat de grote bedrijven hier toch minimaal vijf tot tien jaar over zullen doen. Deze bedrijven hebben langlopende huurovereenkomsten en een aanzienlijke hoeveelheid werknemers die in de UK wonen. Een verhuizing van organisaties met duizenden werknemers heeft daarom grote impact en dient zorgvuldig te gebeuren.

Op dit moment zijn het vooral kleinere en meer flexibele organisaties zijn die snel na Brexit hun kans zien om te verhuizen naar Amsterdam. Voor deze bedrijven is het veel eenvoudiger om binnen de EU te verhuizen.