Leegstaand gebouw in Arnhem direct populair door intrek business center

Kantoorruimte huren aan de Meander 901 in Arnhem

Een kantoorruimte in Arnhem aan de Meander 901 ziet na jaren van leegstand direct een stijging in populariteit, na aankondiging dat er een business center in komt. De vraag naar kantoorruimte is de afgelopen jaren namelijk drastisch veranderd. Hierdoor sluit een groot deel van het aanbod niet meer aan op de wensen en eisen van organisaties, waardoor er leegstand ontstaat. Juist daarom is het belangrijk voor vastgoedeigenaren om met de tijd mee te gaan en in te spelen op deze veranderende behoefte.

Kantoorruimte bemiddelaars als Flexas.nl ondervinden dagelijks het verschil in populariteit tussen conventionele kantoren en business centers als TOO (The Office Operators). Van alle organisaties die op zoek zijn en een aanvraag doen bij Flexas.nl kiest een groot deel voor een business center en/of ander nieuw kantoorconcept. Zij zoeken een mooi kantoor met een scala aan services, waardoor zij zich kunnen focussen op hun core business.

Marcel de Groot (eigenaar Flexas.nl) heeft hierover het volgende te melden: “Wij zien inderdaad een bijzonder groot verschil. Drie weken geleden ontvingen wij bericht van TOO dat zij een nieuwe locatie aan de A12 in Arnhem gaan openen. Een kantoorgebouw dat veel leegstand kent, ondanks de gunstige locatie. Nu hebben wij al twee nieuwe huurders aangebracht, nog voordat het kantoor helemaal gerenoveerd is! Organisaties hebben tegenwoordig echt andere wensen en willen daarbij ook graag flexibel huren.”

Operators pakken een gebouw vaak grondig aan. De entree wordt geheel gerestyled, alles krijgt een moderne uitstraling, de indeling is open en er zijn veel gezamenlijke ruimtes. Met name het laatste vinden veel organisaties belangrijk. De gezamenlijke ruimtes, de meeting center en de bemande receptie faciliteren interactie en zorgen ervoor dat netwerken laagdrempelig is. De plannen van operators zijn voor veel organisaties al genoeg reden om zich hier te willen vestigen.