Kerstversiering op kantoor

Als je geen vakantie hebt rond de kerstdagen, dan is het wel zo leuk als je jouw kantoor of werkplek kunt versieren. Bovendien is bewezen dat werknemers productiever zijn als ze zich goed voelen op kantoor!

8 tips voor kerstversiering op kantoor

Niet elk bedrijf doet even fanatiek mee aan het versieren van het kantoor rond de feestdagen. Maar geen enkele werkgever zal bezwaar maken wanneer jij jouw werkplek aankleed met wat gezellige kerstversiering. Wat zijn de do’s en don’ts bij het versieren van jouw bureau?

1. Don't Geen rekenig houden met je baas of collega's 

Voor je helemaal uit je dak gaat met nepsneeuw en speakers waar ‘All I want for christmas’ uitschalt, bedenk dan even in hoeverre jouw baas dat leuk gaat vinden. Kun je all the way gaan? Doe dat dan. Maar heb je een baas die wat behoudender is, of krijg je veel klanten aan jouw bureau of is het vanwege de veiligheid wat lastiger, houd het op je werk dan beschaafd en ga thuis uit je kerstdak!

2. Do Musthaves voor kerstversiering op kantoor

Kerstballen, slingers en lichtjes: deze drie musthaves mogen niet ontbreken op je lijstje. Vrolijk de ruimte op met leuke kerstversiering! De kerstsfeer gaat verder dan de boom alleen dus leef je maar uit. Maak gebruik van de ruimte rondom je werkplek. Heb je een systeemplafond op kantoor? Hoe lelijk ook; tijdens de kerstperiode biedt dat vele mogelijkheden. Vul een vaas met kerstballen en versier de kantoorplanten. Let er wel op; het blijft natuurlijk wel een kantoor. Zorg dat het niet te druk wordt door bijvoorbeeld voor één bepaald thema te kiezen: 

  • Feestelijk en warm met koper
  • Stoer en industrieel: zwart, wit en grijs
  • Winters met denimblauw
  • Retro pastels
  • Tradiotionele kerstkleuren

3. Do Kerstversiering op kantoor is goed voor de teamspirit

Regel collega’s. Hoe meer zielen, hoe meer kerstvreugde. Want één bureau in de kerstsfeer is leuk, twee is beter en drie is Kerstfeest! Lekker met zijn allen een uurtje na het werk versieren, warme choco erbij, hartstikke goede teambuilding. Wil je nog een stapje verder gaan? Maak dan wat lekkere kersthapjes, koop kerstkadotjes voor je collega's of doe een leuk kerstspel met z'n alle! 

4. Don't Kerstkaarten weggooien

Elk bedrijf krijgt in deze periode heel wat kerstkaarten van zakenrelaties. Meestal worden de kerstkaarten simpelweg op de kast uitgestald. Maar al gedacht om de kerstkaarten in jouw kerstversiering op te nemen? Hang de kerstkaarten aan een lint of kleef ze in de vorm van een kerstboom aan de wand of bekleed er een hele muur mee! Zorg er in elk geval voor dat de kaarten op een prominente plaats hangen zodat iedereen kan meegenieten.

5. Do Gebruik kantoorartikelen

Je kunt natuurlijk een tuincentrum leeg kopen, maar om een beetje kerstsfeer te creëren kom je met doodgewone kantoorspullen ook al een heel eind. Maak een sneeuwpop van pakken printerpapier of bouw van lege dozen een grote schoorsteenmantel. Of wat dacht je van groene post-it blaadjes? Zet een rode stip op elk blaadje en plak ze in de vorm van een kerstkrans of kerstboom op je deur of raam. Bijna echt!

6. Do Een duurzaam kantoor, duurzame kerstboom

Last but not least: de kerstboom! Je kan gaan voor een klassieke groene den of een mooie nepboom, maar waarom dit jaar niet eens iets anders proberen? Hang leuke kerstversiering in de vorm van een kerstboom aan de muur of teken met een lichtslinger een kerstboom af. Eco is ook helemaal in dus span die handige Harry voor je kar en timmer met een houten krat een milieuvriendelijke en originele kerstboom in elkaar.  En wie weet win jij wel de prijs van de mooiste boom dit jaar!

7. Do Muziek op kantoor 

Ondanks dat keihard meezingen een Don't is in deze lijst heeft muziek op kantoor ook veel voordelen. Zet dus een goede kerstplaylist aan en kom helemaal in de kerstsfeer. 

8. Don't Dronken worden op de kerstborrel

Hij past niet helemaal in het rijtje van kerstversiering, maar we vonden deze tip toch de moeite waar om mee af te sluiten: De kerstborrel is natuurlijk ontzettend gezellig, maar stel wel grenzen. De Office Christmas Party is hilarisch maar wellicht niet heel verstandig om zelf in deze situatie terecht te komen! 

The Office Christmas Party