Kantoorruimtes in historische gebouwen

Tags

Sommige kantoorruimtes zijn gevestigd in prachtige monumentale en historische gebouwen. Op Flexas.nl vind je deze gebouwen! Wij hebben diverse mogelijkheden om op zo’n unieke locatie een kantoor te huren.  We staan soms echt te kijken van de prachtige panden die wij tegenkomen. Daarom vind je in dit blog een aantal prachtige, door ons geselecteerde, historische kantoorgebouwen.

10. Ubbo Emmiussingel - Groningen

Dit kantoor aan de Ubbo Emmiussingel in Groningen bevindt zich in een boomrijke straat met diverse monumentale panden. In dit prachtige dubbele herenhuis is het mogelijk om kantoorruimte te huren en je organisatie te vestigen.

9. Ceresstraat - Breda

In dit bijzondere monumentale pand, dat tevens industrieel erfgoed is, was vroeger brouwerij De Drie Hoefijzers (later Oranjeboom) gevestigd. Het pand in Breda heeft haar ontwerp te danken aan de nieuwe Haagse school en Art Deco. Momenteel is dit gebouw de thuisbasis voor diverse organisaties en een populair bedrijfsverzamelgebouw met business center.

8. Soestdijkseweg Zuid - Bilthoven

Deze opvallende villa in Bilthoven heeft zijn karakteristieke charmes nooit verloren en is tegenwoordig de thuisbasis voor meerdere bedrijven. Zij en mogelijk jij, kunnen genieten van de hedendaagse inrichting en de originele details nog altijd bewaard zijn gebleven.

7. Gruyterfabriek - Den Bosch

Een kantoorruimte huren in een fabriek. Wie wil dat tegenwoordig niet? In Den Bosch kan het. Deze kantoorruimtes in de voormalige Gruyter Fabriek hebben hun originele elementen behouden, maar zijn toch in een nieuw jasje gehuld. De Gruyter Fabriek was een van de bekendste levensmiddelenfabrieken van Nederland. Tegenwoordig zijn de meeste huurders creatieve bedrijven.

6. Noordsingel - Rotterdam

In dit prachtige karakteristieke kantoor aan de Noordsingel in Rotterdam ben je verzekerd van een unieke kantoorlocatie. Het gebouw ligt aan het water, op loopafstand van het station. Dit historische pand diende voorheen als het rechtsgebouw van Rotterdam. Nu vind je er kleurrijke en luxe-afgewerkte kantoorruimtes.

5. ‘S-Gravenhekje - Amsterdam

Dit is het West-Indisch Pakhuis te Amsterdam en is gebouwd in 1642. Dit enorme monumentale pand is een historisch icoon in Amsterdam en is zowel van binnen als buiten een indrukwekkende verschijning. Dit pand was de thuishaven van de West Indische Compagnie. De kantoorruimte in dit pand ademt karakter en wordt bovendien regelmatig anders ingericht om zo verschillende functies als atelier, club en presentatie zaal te faciliteren.

4. Dreef - Haarlem

Dit monumentale gebouw aan de dreef in Haarlem heeft eigenlijk geen verdere uitleg nodig en is werkelijk een plaatje. Van binnen tref je een combinatie van de karakteristieke oude inrichting en moderne ruimtes.

3. St. Michaelstraat - Venlo

Midden in het pittoreske Steyl, een kloosterdorp ten zuiden van de bruisende stad Venlo, ligt het rijksmonument Villa Elise. In deze villa zijn kantoorruimtes gebouwd welke de stijl van dit prachtige pand perfect hebben behouden. Je vindt bijvoorbeeld nog de authentieke lijsten op het plafond, maar ook marmeren haarden, visgraat houten vloeren, traditionele kozijnen en zelfs klassieke glas-in-lood ramen.

2. Hofplein - Rotterdam

In het voormalige hoofdkantoor van Shell, in de havenstad Rotterdam, vind je unieke kantoorruimtes met een modern tintje. Van buiten is het alsof je dertig jaar terug in de tijd gaat. Aan de binnenkant bevind je je in het heden. Mooi afgewerkt, karakteristiek en bijzonder.

1. Olympisch stadion - Amsterdam

Terecht op nummer 1: de kantoorruimte in het Olympisch Stadion. Dit prachtige sportstadion, waar in 1928 de Olympische Spelen plaatsvonden, biedt een unieke kantoorlocatie in de bruisende omgeving van Amsterdam Zuid. De kantoorruimtes kijken uit over een prachtige omgeving en/of de binnenkant van het stadion.

Kantoorruimte huren in zo'n prachtig pand? Dat kan!

Wil je ook graag een kantoorruimte huren in zo’n prachtig monumentaal pand? Kijk dan op Flexas.nl of neem contact op met onze kantoorruimte specialisten op 085 - 485 21 84. Wij hebben diverse mogelijkheden beschikbaar!