Kantoor van de maand: november 2017!

Tags

Iedere maand kiest Flexas.nl uit het grote aanbod aan kantoorpanden één kantoor uit dat er die maand uitsprong. Het kantoor van de maand november 2017 is geworden: Herengracht 280 in Amsterdam!

Oud pakhuis aan de Amsterdamse grachten

Midden in het centrum van onze hoofdstad, aan de Herengracht, staat een statisch pand. Een pand dat uit de 18e eeuw stamt, dat gedurende de eeuwen heel veel meegemaakt heeft. Het is het kantoor van de maand november 2017 van Flexas.nl! Dit pand op de Herengracht 280 bestaat uit vier verdiepingen. Vanaf elke verdieping heb je prachtig uitzicht over de chique tuin aan de achterkant en over de grachten en straten aan de voorkant.

Tijdens de VOC-tijd werd dit kantoorgebouw gebruikt als opslagplek voor handelswaren. De katrol, die toentertijd gebruikt werd, is nog steeds aanwezig. Je vindt dit object op de bovenste verdieping. De katrol is een groot bewijs van het rijke verleden van Nederland, waar dit pand deel van uitmaakte. Bedrijven die zich hier vestigen zijn dus verzekerd van een bijzondere locatie.

Wat maakt dit kantoor van de maand november 2017 zo bijzonder?

Zoals gezegd is het historisch verhaal dat aan dit pand hangt van grote waarde. Welk bedrijf wil zich nou niet vestigen in zo’n monumentaal gebouw? Iedere kamer heeft originele details, mooie kozijnen, het herinnert je direct aan die rijke tijd. Bij binnenkomst voel je de historie al op je afkomen. De gang is betegeld met marmeren tegels, de muren zijn strak wit en het plafond bestaat uit prachtige details.

De eerste kamer op de begane grond wordt gebruikt als gezamenlijke lounge, waar gasten en klanten kunnen wachten op hun afspraak. Deze lounge is voorzien van sierlijke lichtblauwe gordijnen, originele ornamenten op het plafond en een grote open haard. De vergaderzaal ademt waarschijnlijk de meeste historie uit van het hele pand. Als je hier op die ouderwetse stoel aan een lange robuuste tafel zit krijg je onmiddellijk het idee dat je je drie eeuwen terug in de tijd begeeft.

Niet alleen het historische kenmerk van deze kantoorruimte aan de Herengracht 280 maakt het pand uniek. Wat dacht je van de tuin? Er zijn plannen om de tuin te verbouwen waarbij de tuin wordt voorzien van een lange picknicktafel waar in de lente en de zomer aan gewerkt kan worden. Daarnaast krijgt de tuin een bar waar een biertje getapt kan worden.

Authentiek pand versus business center

Bij het begrip ‘business center’ denk je snel aan een modern en nieuw kantoor. Maar dit kantoor aan de Herengracht is er ook eentje. Het kantoor beschikt ook over dezelfde soort faciliteiten. Er is een receptie, inclusief receptioniste, die jouw klanten voorziet van een kop koffie of thee. Daarnaast heeft elke verdieping een hotelwaardig toilet en een luxe keukenblok.

De locatie

Met de locatie is ook verre van iets mis. De Herengracht is een gewilde straat: midden in het centrum, in één van de mooiste buurten van Amsterdam, waar je omgeven wordt door pakhuizen en monumenten met een rijk verleden. De Dam ligt op loopafstand en ook de Jordaan is op steenworp afstand te vinden. Welke kant je ook op gaat: de gezelligheid is niet ver te zoeken.

Kortom..

Dit pand aan de Herengracht 280 krijgt de verdiende titel ‘Kantoor van de maand november 2017’. De authentieke inrichting, de prachtige architectuur en de perfecte locatie maakt dit kantoor het droom-kantoorpand van iedere onderneming.