Kantoor van de maand: november 2016

Iedere maand selecteert Flexas.nl een Kantoor van de Maand. Dit gebeurt op basis van populariteit, klantvriendelijkheid en originaliteit. Voor het Kantoor van de Maand november zijn we afgereisd naar Groningen waar we een bijzonder historisch kantoor aan de Ubbo Emmiussingel bezochten.

Kantoor van de Maand november

Dit kantoor verdiend het om belicht te worden in onze rubriek Kantoor van de Maand, waarom? Het kantoor ziet er niet alleen schitterend uit maar heeft ook een bijzondere historie. Het kantoor is momenteel in eigendom van vastgoedbelegger Hanzevast Real Estate. Met circa 90 kantoorgebouwen, 700 huurders en 55.000 werkplekken beheert Hanzevast één van de grootste kantorenportefeuilles van Nederland. Het kantoor in Groningen is in 2009 en 2013 volledig gerevitaliseerd, gerenoveerd en ingedeeld in diverse kantoorvertrekken en kantoortuinen. 

Rijksmonumentale kantoorvilla in Groningen

Het gebouw aan de Ubbo Emmiussingel is gebouwd rond 1883 naar een ontwerp van de Oldenburgse architect Gerard Schnitger, waar de naam van deze villa, Het “Schnitgerhuys”,  dan ook van afstamt. De bouw vond plaats in opdracht van de Groningse bankier C.C. Geertsema en zijn zwager, de jurist W.J. Quintus. Het monumentale gebouw was oorspronkelijk een dubbel herenhuis, fraai vormgegeven in een neo-Maniëristische bouwstijl, typisch voor het laatste kwart van de negentiende eeuw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het gebouw in gebruik als kantoor van de Duitsers. 

Het kantoorgebouw is in 2009 en 2013 inwendig volledig getransformeerd tot een modern kantoor kantoor.  Bij de renovatie is het interieur is grotendeels in de oorspronkelijke staat gebleven. Dit is o.a. terug te zien in de originele marmeren en eiken vloeren, rijkelijk geprofileerde lambriseringen, cassetteplafonds met geprofileerde balken, balkenplafonds met gekraalde balken en indrukwekkende historische schouwen uit voorzien van neoclassicistische figuren met abstracte ornamenten. De tuin is ingericht als parkeerplaats.

Kantoorruimte huren in Het “Schnitgerhuys”

Van buiten een prachtig historische uitstraling en van binnen een modern inspirerend kantoor. Dat is het kantoorgebouw aan de Ubbo Emmiussingel 19 in Groningen! Een van de huurders in het kantoor is G2K. G2K is een design- en communicatiebureau met vestigingen in Groningen en Amsterdam. Het bureau ontwikkelde de visuele identiteit van onder meer Gasunie en Rijksuniversiteit Groningen en is verantwoordelijk voor het design van de onlangs gerealiseerde Telegraaf apps voor iPad en smartphone. 

Frank Baas, managing director van G2K, licht zijn keuze voor het Schnitgerhuys toe: “Het Schnitgerhuys is één van de meest bijzondere monumentale villa’s in de stad Groningen. Het pand verkeert volledig in de oorspronkelijke staat; prachtig om in te mogen werken. De ligging tegenover het Groninger Museum en de ruime parkeerplaatsen hebben ons over de streep getrokken om weer te kiezen voor de binnenstad.”

Ben je benieuwd hoe het kantoor eruit ziet? Bekijk de video!

De omgeving van de Ubbo Emmuissingel 19 in Groningen

De Ubbo Emmiussingel is een boomrijke en groene singel aan de rand van het stadscentrum van Groningen. De straat maakt deel uit van de singelgordel van Groningen. Het Schnitgerhuys is gelegen aan het meest statusrijke deel van de singels, op twee minuten loopafstand van het stadscentrum, het Centraal Station en het Groninger Museum.