Kantoor van de maand: januari 2018!

Tags

Iedere maand kiest Flexas.nl uit het grote aanbod aan kantoorpanden één kantoor dat er die maand uitsprong. In de maand januari 2018 sprong het kantoor aan de St. Michaelstraat in de gemeente Venlo er met kop en schouder bovenuit.

Midden in het pittoreske Steyl, een kloosterdorp ten zuiden van de bruisende stad Venlo, ligt het rijksmonument Villa Elise. In deze villa zijn kantoorruimtes gebouwd welke de stijl van dit prachtige pand perfect hebben behouden. Je vindt bijvoorbeeld nog de authentieke lijsten op het plafond, maar ook marmeren haarden, visgraat houten vloeren, traditionele kozijnen en zelfs klassieke glas-in-lood ramen.

Authentieke kantoorruimte in Steyl

De kantoorruimtes zijn verdeeld over vijf lagen: de kelder, begane grond, de eerste verdieping, de tweede verdieping en de zolder. De verdiepingen bereik je met de lift - of via de sierlijke trappen. Terwijl je hand over de gladde houten leuning glijdt, passeer je rijk versierde glas-in-lood ramen en krijg je het gevoel alsof je een eeuw terug in de tijd bent. Ondanks deze antieke onderdelen ademt het kantoorgebouw ook een modern imago uit. De wit gestuukte muren in combinatie met de glazen wanden zorgen voor een frisse en hedendaagse uitstraling.

Als kers op de taart bereik je via de bovenste verdieping het dakterras. Dit terras wordt omgeven door klassieke arcadebogen en een stenen omheining. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de andere villa’s in Steyl, en natuurlijk het bosrijke gebied rondom Villa Elise. Op de erven van de panden aan de St. Michaelstraat staan hordes bomen: van oude zilveresdoorns tot beuken en lindebomen.

Kantoorvilla uit de 20e eeuw

De historische kantoorvilla in Steyl stamt uit het begin van de 20e eeuw en werd gebouwd in opdracht van tabaks- en sigarenfabrikant Petrus Kreykamp. Samen met zijn vrouw ging hij in deze villa wonen. Pal tegenover Villa Elise liet Kreykamp voor zijn zonen een tweede villa bouwen: Villa Hek. Tussen de villa’s werd een moderne stoomtabaksfabriek gebouwd. Helaas is deze in de jaren ‘90 gesloopt. De bouwstijl van de villa’s is een typisch voorbeeld van de overgangsarchitectuur die in het begin van de 20e eeuw gaande was. Invloeden van zowel Art Nouveau als Neo-Renaissance bewijzen deze gewaagde maar sublieme bouwkunst.

Perfect kantoor nabij Venlo

Villa Elise is een ideaal kantoorgebouw voor zorginstellingen en advocatenkantoren. De klassieke details zorgen voor een persoonlijke tint, terwijl het moderne interieur de klant of cliënt in no-time op zijn of haar gemak laat voelen. Daarnaast is de villa perfect bereikbaar door de gunstige ligging dichtbij de A73. Deze autoweg brengt je eenvoudig en snel naar zowel Venlo als Roermond. Ook de omgeving heeft een goed effect op zowel klanten, cliënten als werknemers: veel groen, veel water en weinig geluidsoverlast. De omgeving is rustgevend en tegelijkertijd ook bruisend. Direct naast de villa liggen interessante musea, zoals het Missiemuseum en het Forgiveness Museum. In het Forgiveness Museum worden Duitse kloosterlingen vereerd die vele inwoners van Steyl redden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tel daar de gezellige, op 50 meter afstand gelegen, Brasserie ‘t Vaerhóes aan de Maas bij op en het plaatje van het perfecte kantoor is compleet!