Kantoor van de maand: januari 2017

Iedere maand selecteert Flexas.nl een Kantoor van de Maand. Dit gebeurt op basis van populariteit, klantvriendelijkheid en originaliteit. Om het jaar goed te beginnen gingen wij langs bij onze inspirerende collega's in Amersfoort

Het kantoor aan de Maanlander 47 is een full service kantoorconcept. Zij bieden MKB-bedrijven vaste werkplekken. Deze zijn per maand te huur, maar het zijn geen flexplekken, je krijgt een vaste plek of kantoorruimte, waarbij diensten voor een vaste prijs zijn inbegrepen. Optioneel kan nog voor een dagelijks gezonde lunch bij de huur en parkeren worden gekozen. Daarnaast wordt er met veel energie aandacht gegeven aan het thema ‘gezond werken’. In elk kantoor zijn sta/zit bureaus aanwezig en vergaderen gebeurt in dynamische afwisselende ruimtes.

Energiek werken doe je in Amersfoort

Wanneer je bij de ingang van het kantoor door de draaideur loopt, wordt je meteen enthousiast van de energie en uitstraling van het kantoor. Een warm ontvangst bij de receptie en een goed kop koffie in de lounge zorgt ervoor dat je de werkdag hier goed kan beginnen. De algemene ruimtes zijn ruim en modern ingericht en zorgen ervoor dat je je al snel thuis voelt in dit kantoor. 

Kantoor van de maand Maanlander 47 Amersfoort

Het business center heeft geen standaard kantoor uitstraling. De inrichting is trendy en afwisselend. Een van de voordelen van huren in een business center is dat je het hele gebouw deelt met veel verschillende bedrijven. Dit kantorenconcept heeft dit ten harte genomen en het kantoor zo ingedeeld dat er ruimtes zijn ontstaan voor spontane ontmoetingen met andere huurders en gebruikers in het gebouw en kennisoverdracht wordt gestimuleerd. Zo zijn er gedeelde faciliteiten op centrale plekken in het gebouw, verschillende ontmoetingsruimtes zoals gezamenlijke horeca- en vergaderplekken. Die ruimtes bevinden zich op verschillende plekken binnen het kantoor.

Voor elke taak een ingerichte ruimte

We hebben al eens benadrukt dat het belangrijk is om verschillende ruimtes in je kantoor te hebben. Een kantoor moet responsief zijn. Dat wil zeggen dat elke ruimte een logische functie moet hebben. Vergelijk het maar met een huis. Als je moe bent, ga je naar bed. Heb je honger, dan maak je een broodje in de keuken. Met een kantoor werkt het net zo. Een kantoor moet antwoorden bieden op taken die mensen overdag vervullen. In een kantoor wil je je vrij kunnen bewegen en naar ruimten gaan die op dat moment het meest aan jouw behoeften voldoen.

Ontmoetingsruimte

Dit kantoor heeft hier erg goed over nagedacht en heeft voor verschillende taken een aparte ruimte ingericht. Op de begane grond bevindt zich het sociaal hart, met vergaderruimtes, ontmoetingsplekken, receptie en café. Van hoge werktafels tot informele zitjes, een grote bank om te ontspannen en een afgesloten ruimte voor een persoonlijk gesprek. Om even te ontspannen kun je terecht in het café voor een goede kop koffie, of op het buitenterras.

Blijven bewegen op kantoor

Bewegen is gezond, en zitten is het nieuwe roken. Een uitspraak die de laatste tijd steeds meer wordt gedaan. Genoeg bewegen als je een zittend beroep hebt, kan lastig zijn. Maar in dit kantoor in Amersfoort hebben ze hierover nagedacht en hebben voor jou een oplossing. 

De werkplekken ingericht met zit-stabureaus en –tafels. Een zit-sta bureau is een in hoogte verstelbaar bureau. Zo’n bureau stimuleert ergonomisch werken en vermindert dus kantoorklachten als rugklachten, concentratieverlies en RSI. Je kunt het bureau flexibel van hoogte wisselen. Een zit-sta bureau is dus een zeer geschikte oplossing voor mensen die tijdens hun werk energie op willen doen.

Staand vergaderen

Je kunt kiezen voor zittend of staand vergaderen. Met staand vergaderen ben je namelijk alerter en besluitvorming gaat sneller. Je overleggen worden dus korter. Probeer het eens en laat je verrassen over hoe goed staand vergaderen is voor je productiviteit!

Bovendien is bij de inrichting van het kantoor zijn bewuste keuzes gemaakt die er voor zorgen dat medewerkers gestimuleerd worden zich door het gebouw te bewegen. Dat is niet alleen gezond, het bevordert ook de creativiteit en de effectiviteit van medewerkers.

Full service kantorenconcept 

Elke huurder krijgt tegen een van te voren vastgestelde prijs een van te voren vastgesteld pakket services. Op basis van maandcontracten vindt een huurder  een passende werkplek inclusief ondersteunende voorzieningen. Je stapt hier zo binnen, laptop en telefoon onder de arm, en zij zorgen vervolgens voor de rest. Geen narekening, geen kosten voor bijvoorbeeld kopietjes of het extra gebruik van vergaderruimtes. Je bent welkom in de gemeenschappelijke ruimtes bij alle vestigingen (Utrecht en Amsterdam), ook bij hun partner in Rotterdam en Arnhem. De vastgestelde prijs is all-in, lunch en extra parkeerplaatsen zijn optioneel. Je huurt hier per maand of langer. 

Full service kantoor Amersfoort

Het concept speelt in op het no-nonsense ontzorgen van hun huurder. Het pakket voorzieningen is uitgebreid maar niet te gek. De voorzieningen moeten vooral voor de gebruikers en werkgevers van belang zijn. En ook hierin is er ruimte voor flexibiliteit. Sommige huurders willen 'the full packet', andere huurders smeren hun broodjes zelf wel. 

Snelweglocatie altijd goed bereikbaar

Het business center is een uitgesproken 'snelweglocatie'. Een goede autobereikbaarheid met een fors parkeerterrein is voor het merendeel van de huurders van essentieel belang. Ondernemers of werknemers zijn een deel van de week onderweg, voor de rest van de tijd kunnen zij hier probleemloos 'landen'

Neem zelf een kijkje

Nieuwsgierig?

Vraag onze kantoorruimtespecialisten voor meer informatie.