Kantoor van de maand: februari 2018!

Tags

Iedere maand kiest Flexas.nl uit het grote aanbod aan kantoorruimtes één kantoor dat er die maand uitsprong. In de maand februari 2018 heeft het kantoorgebouw aan de Noord Brabantlaan 1a in Eindhoven deze titel behaald.

Kantoorgebouw met opvallende verschijning

Je rijdt vanaf de A2 de Tilburgseweg op. Terwijl je hier rijdt, passeer je hoge groene bomen die geen enkel stukje achtergrond verhullen. Totdat je de hoek om gaat en de Noord Brabantlaan bereikt. Opeens staat daar een enorm gebouw in de vorm van een platgeslagen ovale koepel. Het gebouw heeft iets weg van een UFO.

Dit iconische gebouw behoort in Eindhoven tot één van de bekendste bouwwerken van de stad: Het Evoluon. Het discusvormige object werd ontworpen door de architecten Louis Kalff en Leo de Bever. In 1966 startte de bouw van dit gebouw. Ter ere van het 75-jarig bestaan van Philips werd dit pand als ‘cadeau’ gegeven aan de stad. Het was de bedoeling dat het object diende als uithangbord voor de technologische vooruitgang in de stad.

Collage kantoorruimte van de maand februari: Noord Brabantlaan 1a in Eindhoven

Geschiedenis kantoorgebouw

Van 1966 tot 1989 werd het Evoluon gebruikt als educatief technologiemuseum. Bezoekers konden zelfs experimenteren en demonstratiemodellen bedienen. In die tijd was dit een zeer innovatief onderdeel in de musea-wereld. Hierdoor werd het Evoluon een groot succes en automatisch landelijk bekend. In de jaren ‘80 kreeg het Evoluon concurrentie. Er werden andere technologische publieksmusea in het land gebouwd, zoals NEMO in Amsterdam. De bezoekersaantallen in het Evoluon liepen terug waardoor het museum in 1989 de deuren sloot.

Vanaf 1996 werd dit bijzondere gebouw opnieuw geopend en gebruikt als congres- en evenementencentrum. Sinds 2012 gebruikt Philips het object ook weer voor tentoonstellingen. Er werden daarnaast kantoorruimtes en vergaderzalen gebouwd, waardoor ondernemers zich konden gaan vestigen in een zeer bijzonder gebouw. Een gebouw waar vrije-tijdsbestedingen en (zakelijke) evenementen hand-in-hand gaan met representatieve kantoorruimtes.

Inspirerende kantoorruimtes in Eindhoven

Als ondernemer kun je er van verzekerd zijn dat je je klanten en werknemers op een zeer representatieve manier ontvangt. Kantoorruimtes zijn beschikbaar vanaf 16 m². Naast kantoorruimtes vind je in het Evoluon ook flexibele werkplekken, co-working en postadressen. Voor een goede lunch of een lekker diner kun je terecht in het gastronomisch restaurant. Vergaderen is mogelijk voor zowel huurders als niet-huurders. Het vergadercentrum bestaat uit 20 zalen waar ruimte is voor 2 tot 1500 personen.