Kantoor van de maand: december 2016

Iedere maand selecteert Flexas.nl een Kantoor van de Maand. Dit gebeurt op basis van populariteit, klantvriendelijkheid en originaliteit. Met in december misschien wel het gaafste kantoor van Utrecht!

Pop-up kantoor in Utrecht

De Stadstuin in Utrecht is alles behalve een saai kantoor. In dit gebouw aan de Europalaan 20 in Utrecht Zuid vind je een hang out waar je kunt (flex)werken, koffie drinken en borrelen. Dit tijdelijke kantorenconcept heeft ervoor gezorgd dat er weer nieuw leven werd geblazen in dit lang leegstaande gebouw.

Flexibel kantorenconcept brengt nieuw leven naar Werwedegebied

Het tijdelijke kantoorconcept is een bloeiende werk- en ontmoetingsplaats voor ondernemers in het Utrechtse Merwedegebied. Het kantoorgebouw aan de Europalaan heeft verschillende ruimtes voor werken, organiseren en ontmoeten met onder andere vaste werkplekken, open en gesloten kantoorruimtes, creatieve ruimtes in te richten als bijvoorbeeld een atelier/studio maar ook opslagruimte en gezellige horeca. Maar De Stadstuin zet zich naast een inspirerende werkomgeving ook in voor ook ruimte voor stadslandbouw! Het is met name een werklocatie waarbij ontmoetingen met anderen centraal staan. Naast betaalbare kantoorruimtes worden er regelmatig evenementen georganiseerd in het gebouw om huurders onderling met elkaar te verbinden.

Cowork community in Utrecht

Het diverse aanbod vaste werkplekken, ateliers/studio’s, open en gesloten kantoorruimtes maakt het kantoor een werkomgeving waarbij netwerkvorming centraal staat. Het concept gaat uit van het creëren van een community waarbij allerlei verschillende typen huurders het pand gezamenlijk beheren en beleven. Het betreft een zeer flexibel kantoorconcept waarbij lage huren en hoge mate van betrokkenheid centraal staan. De kernfactoren zijn transparantie, verbinding, duurzaamheid en gastvrijheid. Het kantoor biedt aan ieder die ruimte zoekt een vrije keuze in oppervlakte. Daarnaast moet een sociaal hart met uitdagende horeca onverwachte ontmoetingen stimuleren en ook externen (niet-huurders) naar het kantoor trekken.

De kantoorruimtes zijn iedere dag toegankelijk van 07.00u – 00.00u. Zo ook in het weekend. Net zoals je zelf kunt bepalen wanneer je je handen vuil maakt in je eigen tuin, ditzelfde geldt voor het gebruikmaken van kantoorruimtes van de De Stadstuin. Je bepaalt dus zelf wanneer je naar werk gaat. Maar let op! Vergeet ook niet om naar huis te gaan, de gezelligheid kan aanstekelijk zijn.

Overige faciliteiten in het kantoor

Vergaderruimte huren 

Huurder of geen vaste huurde; hier kun je een kleine of grote vergaderruimte huren voor een uur of een dag. Zo is er bijvoorbeeld de Concepttuin: De Concepttuin is de oude kantine van het gebouw en nu gerenoveerd tot projectruimte (300 m2!). De zaal is geheel leeg te verkrijgen maar ook gemeubileerd met verrijdbare wanden en meubels. In deze ruimte worden feesten, workshops, seminars, trainingen, markten, vergaderingen en presentatie gehouden.

Wifi Lunchcafe

Freelancer, zzp'er of wil je gewoon een dagje flexibel werken? Hier kun je voor ‘free’ gebruik maken van het internet. Proef tijdens je werk de ambachtelijk geprepareerde cappuccino, café latte, espresso of een gewone koffie uit. Doe eens gek en bestel een broodje of een gebakje.
Er is in onze lunchcafé genoeg keuze om er een productieve dag van te maken. 

Stadsstrand

In de lente en zomer hoef je niet ver te gaan om kort het vakantiegevoel te ervaren. Neem je parasol mee, je badlaken, je maten en kom genieten in het enige Stadsstrand van Utrecht! Bij het Stadsstrand kun je verse limonade, sapjes en kiezen uit uniek geselecteerde speciaal bieren. Bij lekkere trek is er overdag de mogelijkheid om een lekker broodje te scoren.

Het aanbod van ontbijt/lunch, bar en evenementen maakt de Stadstuin tot een werkomgeving waarbij gezelligheid centraal staat.

Ervaar het nu zelf!

Gerelateerde artikelen:

Kantorenmarkt Utrecht biedt steeds meer flexibiliteit

Coworking verandert waar en hoe we werken

Kantoorcommunity is hot!