Internetsnelheid op kantoor

Internetsnelheid op kantoor

Elk kantoor beschikt tegenwoordig over een internetverbinding, maar welke internetsnelheid is nu het beste voor jouw situatie? Dat is natuurlijk volledig afhankelijk van de werkzaamheden die jouw bedrijf uitvoert. Wanneer je een bedrijf in copywriting hebt zal je sneller met internet tevreden zijn dan een bedrijf dat met animatie video’s werkt.

Hoe snel is mijn internet?

Er zijn verschillende manieren om de internetsnelheid te meten, maar voornamelijk wordt er online een speedtest gedaan. Zo’n internet snelheidstest geeft precies aan hoe snel het internet is in MB/s. Dit staat voor aantal megabyte’s per seconde. Des te meer MB’s er per seconden kunnen worden overgedragen, des te sneller is het internet.

Aanbevolen internetsnelheid

Zoals eerder al staat beschreven, is de aanbevolen internetsnelheid afhankelijk van het type werkzaamheden dat er op het kantoor wordt uitgevoerd. Het is ook van belang om te kijken naar de hoeveelheid medewerkers die op de internetverbinding actief zijn. Een gemiddelde internetgebruiker op kantoor heeft een internetsnelheid van 5 MB/s nodig om snel en efficiënt te kunnen werken. Wordt er bijvoorbeeld actief in de cloud gewerkt of gebruiken werknemers van video conferencing software? Dan doet de ondernemer er verstandig aan om een sneller internetabonnement af te sluiten.

Veel mobiele apparaten op kantoor?

Het komt steeds vaker voor dat medewerkers naast hun mobiele telefoon ook een tablet gebruiken op kantoor. Dit werkt natuurlijk erg handig en efficiënt, maar men moet niet vergeten dat deze apparaten ook een belasting zijn voor een internetverbinding. Zo ververst een tablet regelmatig de nieuwe e-mailberichten en download soms ook automatisch de laatste updates. Hier moet bij de keuze voor een bepaalde internetsnelheid dus ook rekening mee gehouden worden.

Een internetsnelheid kiezen

Wanneer helder is in welke mate de internetverbinding wordt belast en hoeveel apparaten actief zijn op dezelfde internetverbinding, is het tijd een om keuze te maken. Een klein kantoor met enkele werknemers dat verder geen belastende internettaken uitvoert, zou voldoende kunnen hebben aan een 50 Mb/s verbinding. Een bedrijf met meerdere werknemers, dat regelmatig grote bestanden moet versturen, kan beter voor een hogere snelheid kiezen. Op deze manier wordt traag internet voorkomen en wordt de internetverbinding niet te zwaar belast. Het is overigens geen ramp als achteraf geconstateerd wordt dat de gekozen snelheid niet voldoet aan de eisen. Bij vrijwel elke provider is dit achteraf eenvoudig aan te passen. Het is echter wel altijd aan te raden om over voldoende internetsnelheid te beschikken. In dit internettijdperk zijn kantoren namelijk afhankelijk geworden van een goed werkende internetverbinding. 

Gerelateerd artikel