Healthy offices nieuwe standaard waarde voor kantoren

Healthy Office Flexas.nl kantoorruimte huren

Begin dit jaar hebben we het thema "Healthy office" al eens eerder benoemd. Steeds meer organisaties en bedrijven zijn bezig om een gezonde werkomgeving te creëren. De impact van gezondheid op organisaties en mensen zorgt ook voor veranderende kantoren. Waar enkele jaren geleden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) overging in Duurzaamheid als standaard waarde, zal "Health" de volgende onderscheidende factor worden.

De invloed van Healthy Offices op kantoren

De invloed van "Health" op kantoren is zichtbaar op twee niveau: op gebouwniveau en de verandering in de werkomgeving. Vastgoedeigenaren zijn op zoek naar factoren binnen het kantoor die van invloed zijn op een gezond werkklimaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan licht en luchtkwaliteit. Dergelijke kantoorconcepten ontstaan door slimme technologiën en zijn in belangrijke mate gericht op duurzaamheid en efficiënt energiegebruik. Een voorbeeld hiervan is het kantoor aan de Aert van Nesstraat 45 in Rotterdam. En zo scoren de kantoorgebouwen op de Zuidas gemiddeld 20% hoger op energiezuinigheid dan gemiddeld in Nederland. 

Flexas.nl kantoorruimte huren Rotterdam is een healthy office                 Flexas.nl kantoorruimte huren Amsterdam Zuidas is een healthy office

Kantoor aan de Aert van Nessstraat in Rotterdam                     Kantoren aan de Zuidas in Amsterdam

Anderzijds zorgt het thema Health voor een meer revolutionaire verandering in de werkomgeving. De werkomgeving van de toekomst is een intuïtieve werkplek gebaseerd op neurologische en psychologische elementen gericht op het stimuleren van activiteit en creativiteit. Hierbij wordt het thema Health meer ingezet als strategisch bedrijfsmiddel om sterker, sneller en meer gefocust te kunnen werken in de toekomst. Een voorbeeld hiervan is het kantoor aan de Joan Muyskenweg 22 in Amsterdam.

Flexas.nl Kantoorruimte huren Amsterdam Amstel                Flexas.nl kantoorruimte huren Amsterdam Joan Muyskenweg 22            

Met een biljart kunnen medewerkers ontspannen                     Planten bevorderen de productiviteit

Deze vastgoedeigenaar creërt werkplekken vanuit de gedachte dat gelukkige en gezonde mensen productieve medewerkers zijn en dat de juiste werkomgeving hieraan bijdraagt. Want een leuke werkplek brengt plezier en is goed voor je gezondheid. Daarom creëren zij werkplekken waar mensen graag naar toe komen, zodat zij én de organisatie succesvol kunnen zijn.

Op beide niveaus, gebouw en werkomgeving, zijn uitdagingen te benoemen voor vastgoedeigenaren en verhuurders van kantoorruimte. De focus bij het verduurzamen van gebouwen zal meer gericht moeten zijn op gezondheid, naast duurzaamheid in termen van energiezuinigheid. Op werkplekniveau ligt de uitdaging in het optimaal op elkaar laten aansluiten van concept en design om een op maat gemaakte werkomgeving te creëren, met een hoog adaptief vermogen aan de wensen en eisen van de medewerker die bewezen bijdraagt aan de persoonlijke gezondheid, welzijn en creativiteit. Bijvoorbeeld door staand (of fietsend) te kunnen werken, maar ook door het introduceren van vergaderroutes of automatisch aanpasbare ‘moods’ in ruimten voor een juiste balans tussen rust en dynamiek.

"Power hours" en de arbodienst nieuwe stijl

Jouw werktijden herstructureren op basis van jouw persoonlijke meest effectieve uren? Het wordt tegenwoordig steeds makkelijk om jouw gezondheid te meten via apps of slimme wearables zoals een Fitbit. Het is voor een werkgever erg interresant om de gezondheid van medewerkers te meten en hoe dit de prestaties op het werk beinvloed. Echter mogen bedrijven deze data van werknemers niet rechtstreeks bekijken. Ook niet als een medewerker daar toestemming voor geeft. Een juiste afbakening van privacy binnen de relatie van de werkgever en de werknemer is daarom cruciaal. Een onafhankelijk persoon kan hierin een belangrijke rol spelen: arbodienst nieuwe stijl. Als organisaties de komende jaren dit op de juiste manieren weten in te richten, is men in staat een geheel nieuwe en gezonde werkcultuur te realiseren en wordt meten maatwerk.

Hoe gezond is Flexas.nl 

Op het kantoor van Flexas.nl besteden we veel aandacht aan onze gezondheid. Zo hebben we een aantal kantoorgadgets om te zorgen dat we gedurende de dag aan onze dagelijkse portie beweging komen, zoals een balanceboard, een basketbalspel en een golfspel. Bovendien hebben we altijd onbeperkt fruit op kantoor en doen we iedere dinsdagavond mee aan de Op ZeeZand Bootcamp. Ook organiseren we regelmatig sportieve tournooien in samenwerking met opdrachtgevers!

Wouter speelt basketbal in een healthy office

Wouter en Marcel staan regelmatig op tijdens een belangrijke call 

Flexas bootcamp is een vorm van een healthy office

Ook doen we elke dinsdagavond mee aan de op ZeeZand Bootcamp

flexas.nl doet veel sporten met het team      het team van flexas.nl op een sportevenement

Het team van Flexas.nl in actie tijdens verschillende sportieve tournooien.