Flexas.nl op pad: Interview bij Color Business Centers

Om onze klanten meer inzicht te geven in beschikbare kantoorruimte, bedrijfsruimte, business centers, bedrijfsverzamelgebouwen en kantoorunits gaat Flexas.nl op pad. Hierbij komen de verhuurders en operators aan bod om uit te leggen wat zij precies doen, wat hun aanpak/kantoor/service speciaal maakt en hoe zij kijken naar diverse veranderingen op de kantorenmarkt. Voor onze eerste blog zijn wij uitgenodigd bij Color Business Centers bij hun nieuwe locatie Papendorp (Utrecht). Dit is een nieuwe vestiging van Color Business Centers die onder het management van Anita van Cruijsen valt. Vandaag zijn zij en directeur John Mihado aanwezig om ons rond te leiden en te woord te staan.

Color Business Centers is 17 jaar geleden opgericht door Jeroen Tolmeijer. John Mihado is sinds 3 jaar mede-eigenaar. Zij managen panden voor de eigenaar en zorgen voor een goede bezettingsgraad met tevreden huurders. Momenteel gebeurt dit voor 16 kantoren en zijn zij één van de grootste business centers in Nederland. Color Business Centers is name actief in de Randstad en oost/midden Nederland.

Alle locaties beschikken over een aantal standaard voorzieningen die altijd aanwezig zijn en gewaardeerd worden door huurders, namelijk;

 • Glasvezel, want het gaat tegenwoordig niet meer over marmeren vloeren, maar over de internetverbinding.
 • Gratis parkeren, dat is een service die bijna altijd inbegrepen is.
 • Flexibiliteit die geen grenzen kent. Alles is mogelijk!

Hoe kiezen jullie de kantoorgebouwen van Color Business Centers?

Wij zijn hierbij erg kritisch en hebben specifieke criteria waaraan we vinden dat een pand moet voldoen. Veel panden vinden we niet interessant en bij een deel van de aangeboden kantoren loop ik gillend weg!

Omdat we zo kritisch zijn bij de selectie van onze panden en tot het uiterste gaan om onze huurders tevreden te houden hebben al onze locaties een bezettingsgraad van minimaal 70% à 80% en vaak zelfs hoger. Dit maakt onze aanwezigheid voor eigenaren ook ontzettend aantrekkelijk.

Zijn jullie bezig met duurzaam ondernemen?

We zijn als organisatie ook altijd bezig met het milieu. We hergebruiken zoveel mogelijk! Soms wordt er een pand verbouwd en gebruiken we de onderdelen die vervangen worden weer voor een andere kantoorruimte. Dat is milieutechnisch en duurzaam ondernemen. Ik denk dat onze huurders dit ook kunnen waarderen.

Wat doen jullie anders dan de concurrentie?

Wij maken ten eerste gebruik van meer ervaren personeel. Voor een 18 jarige is het lastig om mee te denken met onze huurders. Het is juist onze visie om locatiemanagers in te zetten met meer levenservaring zodat ze kunnen communiceren op hetzelfde niveau. Bovendien voelen zij veel beter aan wat er speelt. Mede daardoor is de doelgroep ook anders.

Wij vinden het bovendien belangrijk dat onze medewerkers een bepaalde warmte en professionaliteit uitstralen. Alles verloopt daarnaast altijd heel soepel en snel bij ons. We zijn 24/7 bereikbaar en altijd alert, dus als er interesse is van een nieuwe huurder of iets speelt bij een bestaande huurder staan wij altijd paraat.

het kantoor van color business centers

Jullie doelgroep is dus anders, wat is jullie doelgroep?

Onze doelgroep is zeer divers, maar bestaat over het algemeen uit huurders die al langer actief zijn, graag op een locatie aan de snelweg werken en die met enige regelmaat onderweg zijn. De ervaren zakenmannen en -vrouwen die weten wat ze willen en nodig hebben.

Ik denk dat jonge jongens die net komen kijken en bijvoorbeeld een startup hebben meer geïnteresseerd zijn in het huren van een werkplek in het centrum van een stad met hippe inrichting en veel jonge starters om zich heen. .

Hanteren jullie een lokale of landelijk aanpak?

Een lokale aanpak, hoewel sommige aspecten hetzelfde blijven, zoals onze warme en professionele dienstverlening met oog voor de huurder en ervaren personeel. Het verschil in aanpak per locatie zit vooral in de focus op huurders. Omdat iedere locatie voornamelijk een bepaald type organisatie aantrekt richten we onze dienstverlening ook zo goed mogelijk daarop in.

Over welke faciliteiten beschikt deze kantoorruimte in Papendorp?

 • Gratis parkerenKantoorruimte bij color business centers in Papendrecht
 • Lounge met gratis Wifi
 • Vergaderzalen en coachruimten
 • Gemeubileerde en ongemeubileerde kantoren
 • Flexplekken en deelkantoren
 • 24/7 toegang
 • Beveiliging
 • Rolstoeltoegankelijkheid
 • Virtuele kantoren
 • Telefoon beantwoordservice
 • Perfecte ligging

Wat doen jullie aan community opbouw/netwerken en evenementen?

Iedere maand organiseren we minstens één event in ieder business center. Huurders komen dan bij elkaar, iets wat we buiten de evenementen om ook stimuleren en faciliteren. Wij gaan regelmatig langs bij onze huurders. Hierdoor kennen wij iedereen en weten waar vraag en expertise is. Bovendien is het interessant voor ons als dit veel gebeurt; hoe meer huurders samenwerken hoe meer ze zich verbonden voelen met Color Business Centers.

Merk je dat hier vanuit de huurders veel interesse voor is?

We merken echt dat huurders dit leuk vinden, deuren staan altijd open. Het uitwisselen van ideeën en samenwerken neemt alleen maar toe. We zien ook dat grote organisaties op deze manier makkelijker in contact komen met het MKB.

Hoe denken jullie over de populariteit van community's?

Wij hebben het toch liever over netwerken dan community. Community klinkt vaag en  wollig. Die “hippe” concepten zijn vooral show. Op de begane grond is het allemaal trendy, cool en hip. Als je echter één verdieping hoger komt zit je in een conventioneel saai kantoor. Beneden is show en boven wordt geld verdiend.

Onze kantoren doen zich niet anders voor dan ze zijn. Ik kan ook wel een kroeg starten in de kelder, dan heb ik ook een community.

Hoe zien jullie de toekomst van het werken op kantoor?

Lang lopende huur is verleden tijd en gaat compleet de prullenbak in, zelfs voor grote organisaties met veel metrage. Al die flexibele werkplekken gaan weer over in de huur van een vaste ruimte; in gebouwen waar kantoorruimtes met de deuren open staan en waar mensen met verschillende achtergrond elkaar ontmoeten in gemeenschappelijke ruimtes of in elkaars kantoor. De OV locatie en/of snelweg locatie blijft essentieel voor het succes van een kantoorpand.

Color Business Centers is momenteel op zoek naar een interessante kantoorruimte in Amsterdam die voldoet aan de bovengenoemde criteria.