Flexas.nl op bezoek bij het kantoor van Google

Flexas.nl kantoorruimte huren op bezoek bij Google in Amsterdma

''Het kantoor van Google is fantastisch!''

Marcel de Groot, oprichter van Nedstone en Flexas.nl was deze week op bezoek bij het kantoor van Google Nederland. 

Het is duidelijk dat Apple en internet giganten als Google en Facebook tegewoordig allemaal in het nieuws komen met hun extravagante kantoren in Amerika. Deze kantoren zijn onder andere bedoeld om werknemers te inspireren en dit lijkt te werken. Alle drie de genoemde bedrijven doen het ontzettend goed en blijven de concurrentie voor. Google Nederland heeft misschien niet zo'n groot kantoor, maar doet wel echt mee als het gaat om speciale kantoren. Je voelt aan alles in het kantoor dat er goed over nagedacht is. Medewerkers kunnen werken in kantoorruimtes die aansluiten op hun behoeften.

een deel van het kantoor van Google

Zo zijn er grote open kantoorruimtes waar mensen van verschillende afdelingen werken en kleine afgesloten kantoren als je graag even in stilte werkt. Bovendien zijn er ook speciale ruimtes waarin je kan overleggen. Google heeft inmiddels meer dan 70 kantoren in meer dan 40 landen. Geen enkele Googlevestiging is echter hetzelfde. Ze hebben overigens wel diverse overeenkomsten, zo zijn er altijd videogames, pooltafelts, piano's cafés, kleine keukens gevuld met verse gezonde producten en hangen er in alle kantoren muurschilderingen en andere decoraties. Grappig is dat er ook altijd ouderwetse whiteboards hangen die de grote hoeveelheid brainstormsessies moeten inspireren en faciliteren. 

Vergaderruimte in het kantoor van Google

Het google logo dat in het kantoor wordt, evenals het logo op de website regelmatig aangepast aan gebeurtenissen en actualiteiten. Met koningsdag komt er bijvoorbeeld een kroontje op en met pasen een haas en een aantal paaseitjes.

Het kantoor van Google in Amsterdam is een hommage aan hoe Google ooit ontstaan is in een garage. Als je binnen bent voel je echt die garage vibe. Dit komt onder andere door de caravan die midden in het kantoor staat, iets wat ontzettend lastig te realiseren was! In de caravan kunnen Googlers overleggen. Het kantoor is bovendien zeer modern vormgegeven en met velle kleuren ingericht. 

Een andere coole ontwikkeling in het google kantoor is de interactieve wand van Bilder en de Clercq. Google is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van dit nieuwe concept. Medewerkers van Google kunnen hier met hun smartphone langs het gerecht wat zij willen en dan ontvangt de keuken het bericht van de bestelling. Even later wordt het gerecht dan afgeleverd door de keukenmedewerkers. Het gerecht is vers, gezond, snel en makkelijk.

cookiemonstermuur in het kantoor van Google