Europese expansie van Flexas.com begint in België

Flexas.nl breidt uit naar België

Online kantoorruimte bemiddelaar Flexas.nl is al jaren toonaangevend op de online kantorenmarkt in Nederland. Nu het zo goed gaat is uitbreiding naar het buitenland een logische stap. Enige tijd geleden zijn via een podcast op Sprout al de eerste berichten naar buiten gekomen over de uitbreiding naar België en nu beginnen deze ontwikkelingen echt vorm te krijgen.

Laatste ontwikkelingen voor de Belgische website

Demis Bril, CTO van Flexas.com over de uitbreiding: “Op dit moment staat de Belgische website, die zich in de laatste fase van ontwikkeling bevindt, al online. Om dat mogelijk te maken is hier op kantoor maandenlang hard aan gewerkt. Met name het vooronderzoek, de vertalingen en de technische opzet van de website vergden veel aandacht.” De Belgische website van de kantoorruimte bemiddelaar zal geen .be, maar Flexas.com worden. Met name omdat een uitgebreidere expansie binnen Europa op de planning staat.

Country Manager België

Flexas.nl stelt ook direct een Country Manager aan voor de Belgische kantorenmarkt. Het is voor de kantoorruimte bemiddelaar namelijk geen optie om in te leveren op de kwaliteit van haar service. Omdat het cultuurverschil tussen Nederland en België redelijk groot is heeft Flexas.com ervoor gekozen direct een Belgische Country Manager aan te stellen. Laura Davidson zal deze positie bekleden en zich in eerste instantie focussen op de uitbreiding van het aanbod.

Belgische verhuurders zijn enthousiast

Het betreden van een nieuwe markt is nooit eenvoudig. De kantoorruimte bemiddelaar heeft echter al laten weten dat de Belgische verhuurders bijzonder enthousiast zijn. Met name de directe, proactieve en persoonlijke service spreekt hen aan. Er zijn momenteel namelijk geen online bemiddelaars in België die een dergelijke adviserende rol vervullen en persoonlijk assisteren bij de zoektocht. “De eerste gebouwen staan inmiddels online en iedere dag ontvangen we nieuwe aanmeldingen, met name voor kantoren in Brussel. Ondanks de korte periode dat de website online staat beginnen de eerste aanvragen van ondernemers ook al binnen te komen”, aldus Demis Bril.

UPDATE:

Flexas.com, de internationale tak van Flexas.nl, groeit snel door. Na België is het online platform voor kantoorruimte nu ook geopend in Frankrijk en Duitsland. In deze landen ligt de focus op de grote steden. Hierbij ligt vooral ook voor het online marketingteam een grote uitdaging. Zij moeten zich daarom focussen op de bijzonder competitieve zoekwoorden als:

Bureau à Louer Paris
Büro Mieten Hamburg
Büro Mieten München
Büro Mieten Berlin