Een smart kantoorruimte met een slimme thermostaat

Een smart kantoorruimte met een slimme thermostaat

Steeds meer woningbezitters richten hun woning smart in! Dat wil zeggen dat ze voor een centrale hub kiezen, waarmee ze de verschillende apparaten kunnen bedienen. Niet via de hub zelf, maar via een handige app op hun tablet of mobiele telefoon. Ook op kantoor kun je voor een smart inrichting zorgen. Laat de thermostaat op kantoor bijvoorbeeld vervangen door een slimme thermostaat. Niet alleen maakt zo’n slimme thermostaat jouw kantoorruimte smart. Ook kun je op deze manier veel geld besparen op de maandelijkse energierekening. Zeker in kantoorruimtes in Amsterdam is de isolatie niet altijd even goed, waardoor besparingsmogelijkheden lonken.

Tip: kijk ook eens of je op het platte dak van jouw kantoorpand zonnepanelen kunt plaatsen. Het gebruik van zonnepanelen is steeds aantrekkelijker geworden, door de afnemende prijzen voor zonnepanelen.

Voordelen van een slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat van De Loodgieter Utrecht is het mogelijk om de thermostaat op afstand te bedienen. Ook zal de thermostaat zoeken naar patronen, op basis van het gedrag wat je overdag laat zien. Op welk moment wordt de verwarming ingeschakeld? Wanneer schakel je de verwarming weer uit? Enzovoorts. Op basis van deze gegevens zal de thermostaat zichzelf bedienen, waardoor je deze nooit vergeet uit te zetten als je de kantoorruimte verlaat. Ook fijn is het feit dat de thermostaat de ruimte al verwarmd heeft, voordat je op kantoor aankomt.

Overstappen op een elektrische warmtepomp

Niet alleen kan het slim zijn om een slimme thermostaat in het kantoor te gebruiken. Ook stappen steeds meer mensen over op een elektrische warmtepomp. Dit type pomp is een goed alternatief voor een cv-ketel op gas. Een elektrische warmtepomp is echter aanzienlijk milieuvriendelijker en daarbij goedkoper. Zeker nu in het nieuwe klimaatakkoord is vastgelegd, dat de belasting op het energieverbruik van consumenten verlaagd zal worden. Daar waar diezelfde belasting op het verbruik van gas toeneemt.