De mooiste kantoorpanden langs de route van Amsterdam Light Festival

Tags

De mooiste kantoorpanden langs de route van Amsterdam Light Festival

Sinds 30 november 2017 is het weer zo ver: het centrum van onze hoofdstad is in een verlichte jas gehuld! Amsterdam Light Festival is hét festival voor de koude wintermaanden. De mooie kunstwerken langs de grachten en op het water trokken vorig jaar ruim 900.000 bezoekers. Als kantoorspecialist dook Flexas.nl de grachtengordel in op zoek naar de mooiste kantoorpanden langs de route van Amsterdam Light Festival. Naast de verlichte kunstwerken zijn de kantoorpanden die je tegenkomt ook een moment van stilte waard. Daarom hebben wij de mooiste kantoorpanden voor jou op een rijtje gezet.

‘s Gravenshekje 1A

Wanneer je met je rug naar Centraal Station staat, ligt aan de rechterkant het Marineterrein. Hier vind je de eerste land-expositie. Tijdens je wandeling naar deze locatie passeer je, aan de overkant van het water, op ‘s Gravenshekje 1A een bijzondere werkplek in een mooi kantoorpand met traditionele houten luiken. Hier zijn open ruimtes beschikbaar met mobiele flexibele werkplekken.

Muiderstraat 1

Via de Nieuwe Herengracht loop je naar het volgende kunstwerk toe. Maar sla eerst rechtsaf richting de Muiderstraat voor een uniek kantoorgebouw met een opvallend modern interieur. Dit kantoorpand is één van de enige nieuwe en moderne kantoorruimtes van het centrum van Amsterdam - en toch omgeven door oude Amsterdamse gebouwen.

Weesperstraat

Loop het Waterloopplein over en wandel via de Hermitage langs de Amstel richting Carré voor het volgende verlichte kunstwerk. Als je links afslaat op de Nieuwe keizersgracht vind je op de hoek met de Weesperstraat één van de populairste business centers van Nederland. Compleet met luxe voorzieningen en hippe kantoorruimtes.

Herengracht 450

Wandel rustig door naar een nieuw verlicht kunstwerk, maar vergeet niet naar rechts te kijken. Want daar vind je op Herengracht 450 een volgend prachtig kantoorpand: direct gelegen aan het water, met een mooie entree en bijzondere voorzieningen. Wat dacht je van een brasserie en shared offices?

Nieuwezijds Voorburgwal

Loop even door naar de Nieuwezijds Voorburgwal, want daar staat opnieuw een statig pand. Dit kantoorgebouw in Amsterdam bevat prachtige details, zoals traditionele kozijnen, houten steunbalken en een ouderwetse zolder. Zie jij jezelf hier al zitten?

Singel 105 

De route is bijna ten einde gelopen, en misschien ben je zelfs de kunstwerken vergeten te bekijken door alle mooie kantoorpanden. Maak daarom als laatste nog een stop op de Singel 105. In deze sfeervolle straat bevindt zich trendy kantoorruimte. Ideaal voor startups of kleine ondernemingen. Eindig je avond met een lekker biertje in één van de gezellige cafés rondom dit kantoorgebouw.