Dé kantoortrend: industriële sferen

Industrieel kantoor huren

Om een aangename werksfeer te creëren wordt er steeds meer aandacht besteed aan het interieur en de beleving van de omgeving. Een geslaagde kantoorinrichting zorgt voor meer interactie, productiviteit en een positieve ingesteldheid. De industriële trend is lang geleden ontstaan door het omtoveren van oude gebouwen tot moderne kantoren. Industriële interieurs zijn geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur, gebouwen waar praktisch nut voorrang kreeg op esthetica en overbodige versieringen. Dat minimalisme brengt een zekere rust met zich mee, waardoor meer en meer mensen zich tegenwoordig zelfs in een oude fabriek of pakhuis thuis voelen. 

                         Industrieel kantoordesign

Bakstenen muren, koperen waterleidingen en grote lampen rechtsreeks van de bouwplaats. Tegenwoordig is een beetje fantasie genoeg om je kantoorruimte een industriële look te geven. We like it! Maar hoe creër je een industriële sfeer, zonder muren en vloeren te slopen (want dat mag vaak niet van de verhuurder)? Gebouwen die vroeger gebruikt werden als werkplaatsen of fabrieken zullen hoogstwaarschijnlijk al over de stenen muren, betonnen vloeren en metalen leidingen beschikken. Maar wanneer je een kantoorruimte huurt in een nieuw kantoorgebouw kun je al met een paar ingrepen en een slimme keuze van materialen die typische, industriële look creëeren in jouw kantoor.

How to go industrial

Vaak zijn de lofts van oude fabriekspanden één grote ruimte, die je dus een beetje moet breken met het kantoormeubilair. Een industriële ruimte is vaak licht met grote ramen, onbewerkte betonnen vloeren en plafonds en ruw afgewerkte witte muren. Laat de onbewerkte look goed tot zijn recht komen, hou het daarom clean en minimalistisch. Een open keuken is een mooi en praktisch onderdeel van een industriële kantoorinrichting aangevuld met een aantal hoge tafels met barkrukken voor wat flexwerkers. Om een grote ruimte in te richten kun je verschillende bureaus tegen elkaar aan zetten. Dat is handig om kabels van elektronica mooi weg te kunnen werken, zodat er een leeg bureau overblijft. 

Kantoormeubilair dat vaak terug komt zijn moderne blankhouten meubelen met metalen onderdelen, in combinatie met grote fabriekslampen en zachte matten. Het kleurenpallet van een industriële ruimte is behoorlijk simpel. Warme, neutrale tonen maken de look helemaal af. Vooral grijs werkt perfect met de ruige uitstraling. Gebruik geen opvallende kleuren en zo min mogelijk verf, laat de houten tafel voor wat hij is. De materialen die je gebruikt, hebben eigenlijk al de juiste kleur voor de industriële sfeer. Er wordt veel gebruik gemaakt van staal, ijzer, metaal, koper en hout. Die al meerdere malen gerecycled of upcycled zijn. Er mag gezien worden dat er geen gebruik is gemaakt van nieuwe, dure items. Want ja, deze interieurtrend kan pretty cheapass zijn. 

Check snel de volgende inspiratiefoto's.

De suikersilo's in Halfweg

Suikersilo's Amsterdam kantoorruimte huren        Industrieel kantoor suikersilo's amsterdam

De kauwgomballenfabriek in Amsterdam

Voormalige paardenstallen Amstelbrouwerij

Kantoorruimte Amsterdam Oost        Industrieel kantoor amsterdam oost

Ben jij op zoek naar een industrieel kantoor? Vraag onze kantoorruimtespecialisten naar de mogelijkheden. In steeds meer steden zijn namelijk industriele kantoren te vinden. Zo weten onze specialisten precies aan te wijzen welke kantoren, in Amsterdam of bijvoorbeeld op Schiphol, beschikken over een industriële inrichting.

Gerelateerde artikelen:

Vergroot jouw verhuurkansen met inspirerend design

De verrassende effecten van kleurgebruik in een kantoorruimte

Gastblog Officecity: De nieuwe kantoorruimte