De 9 beste kantoren in Amsterdam met een koffiecorner

Trendy koffiecorner Vijzelstraat 66-80 Amsterdam

Foto: Trendy koffiecorner in het kantoor op de Vijzelstraat 60-88 in Amsterdam

Het best verkochte artikel op kantoren is koffie! Koffie speelt een prominente rol op de werkvloer en goede koffie op kantoor is tegenwoordig dan ook voor vele een must. Dit wordt ondersteund door harde cijfers:

  • 72% van de Nederlandse werknemers drinkt koffie tijdens het werk;
  • 82% vindt een goede kop koffie essentieel om de werkdag goed te kunnen beginnen;
  • 49% geeft aan productiever te zijn in zijn/haar werk met een goede kop koffie;
  • 58% kan zelf niet zonder koffie op kantoor!

Koffiemomenten

Hét koffiemoment op kantoor is in de ochtend. In een gemiddelde werkweek drinkt bijna de helft van de werknemers nog voor 9.00 uur 's morgens al een kop koffie en bezoekt de koffie-automaat eerder dan de werkplek. De populairste koffiemomenten zijn tussen 8.00 uur en 8.30 uur en tussen 10.00 uur en 10.30 uur. Met gemiddeld 4 koppen koffie per dag drinken Nederlandse werknemers bij elkaar elke dag 23,2 miljoen koppen koffie. En dat is veel!  Het belangrijkste vinden ze de kwaliteit van de koffie. Gevolgd door de prijs, de keuzemogelijkheden, bereidingstijd en de gebruiksvriendelijkheid. Hoewel kwaliteit met stipt op één staat, wordt ook de keuzemogelijkheid steeds belangrijker. Door de opkomst van steeds meer luxe ingerichte koffiecorners en barista's ontstaat er in Nederland een echte koffiecultuur naar Italiaans voorbeeld. Bijna de helft van de medewerkers geeft aan te kiezen voor een luxe koffie in plaats van een 'bakkie pleur'. 

Sociale ontmoetingsplek

Anders dan veel mensen wellicht zullen denken zijn de tripjes naar de koffie-automaat favoriet om de niet-werkende minuten te vullen. Gemiddeld spenderen medewerkers ruim 30 minuten per werkdag aan het halen van koffie. Koffie drinken op kantoor omvat dan ook meer dan alleen het bevredigen van een primaire levensbehoefte. Het koffiemoment is de tijd om bij te praten met collega's of andere medewerkers in het kantoorgebouw. Een goed ingerichte koffiecorner wordt daarom steeds belangrijker in kantoren. Deze plek vomt een belangrijke ontmoetingsplek waar medewerkers op een informele manier van gedachte kunnen wisselen. Maar het is ook een goede plek om te netwerken met andere medewerkers in hetzelfde kantoorgebouw. Zo onstaan er vaak nieuwe ideeën en oplossingen of zelfs nieuwe business. 

Opkomst koffiezaken

Sinds de opkomst van Het Nieuwe Werken wordt de 'third place' (first place is het kantoor van de werkgever, second place is de thuiswerkplek) steeds belangrijker. De fysieke omgeving speelt hierbij een belangrijke rol. Hierdoor fungeren de kleine, hippe koffiezaken steeds vaker als een communitybar waar op een laagdrempelige manier gewerkt kan worden terwijl men onderwijl kan genieten van een luxe koffie met een lekker broodje. Deze locaties worden ook steeds vaker gebruikt voor een informele vergadering. De moderne flexkantoren zien hun doelgroep in deze koffiezaken werken en spelen hierop in door hippe koffiecorners met luxe koffie en thee in het kantoorgebouw te creëren. Deze plek is vrij toegankelijk voor alle huurders, maar ook voor mensen van buitenaf. 

Top 9 kantoren in Amsterdam met de hipste koffiecorners

de beste kantoren met een koffiecorner om elkaar te ontmoeten voor koffie

1.  Joan Muyskenweg 22 

2. Vijzelstraat 66-80

3. Weteringschans 165

4. Hogehilweg 8 

5. Van Diemenstraat 20-200

6. Strawinskylaan 1

7. Zekeringstraat 17

8. Overschiestraat

9. Barbara Strozzilaan 201