De 10 best gelezen artikelen van 2015

Het is vandaag op veel kantoren de eerste werkdag van het nieuwe jaar. Dit vonden wij een goed moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Welke artikelen op onze blog vonden jullie het meest interessant? Wij hebben de top 10 best gelezen artikelen van 2015 op een rij gezet. 

De 10 best gelezen artikelen van 2015:

1. De 10 beste kantoorruimtes en werkplekken voor startups

Met stip op nummer 1 is het artikel De 10 beste kantoorruimtes en werkplekken voor startups. Behalve dat het artikel het meest gelezen artikel op de blog was in 2015 werd het artikel ook enorm gedeeld op Facebook en LinkedIn. Het gaat goed met de Nederlandse startups en het aantal nam enorm toe. Daarom leek het ons goed om een de 10 beste kantoorcommunity's voor deze doelgroep op een rij te zetten. O.a. Vasteland 78 in Rotterdam en de Weteringschans 165 waren onderdeel van deze lijst. 

2. Leuke kantoorgadgets

Op nummer 2 van de meest gelezen artikelen van 2015 staat het artikel over leuke kantoor gadgets. Het leven op kantoor is niet altijd even makkelijk en kan soms zorgen voor veel stres. Daarom hebben wij in dit artikel een aantal kantoorgadgets voor je gezocht om een zware dag wat makkelijker te maken. Zelf vonden wij de koffie warmhoudplaat (zeg nou zelf, hoevaak duurt dat telefoongesprek veel langer dan je dacht en is je kop koffie wéér koud) en de bureau hometrainer het leukst! 

3. De top 10 coolste kantoorruimtes

De top 10 coolste kantoorruimtes staat op nummer 3. Kantoren worden steeds meer een plek waar werknemers en bezoekers worden geinspireerd en gemotiveerd. Sommige kantoren zijn hier wel heel erg goed in, zoals het kantoor van Google in Zwitserland of het kantoor van Corus Entertainment. Entertainment wordt op dit kantoor wel heel letterlijk genomen: je neemt hier niet de trap maar de glijbaan naar beneden!

4. De beste kantoorruimtes tijdens SAIL Amsterdam

Afgelopen jaar vond het grootste nautische evenement van Nederland, SAIL Amsterdam, plaats op de wateren in en rond Amsterdam. Centraal staan de mooie tall ships en de enorme aantallen bezoekers met bootjes die varen op het IJ. Nu is het kantoor van Flexas.nl gevestigd in Amsterdam Noord op slechts enkele meters afstand van het IJ. Zelf konden wij het evenement op de voet volgen vanaf ons dakterras. Dit inspireerde ons om een lijst te maken van de beste kantoorruimtes tijdens SAIL Amsterdam. En met succes, zo blijkt. Want dit artikel staat op nummer 4. 

5. Trends in de kantorenmarkt: de huiskamer, korte contracten en geen m2/pj prijs meer

Op nummer 5 van de best gelezen artikelen van 2015 vinden we het artikel Trends in de kantorenmarkt: de huiskamer, korte contracten en geen m2/pj prijs meer. Het is belangrijk om trends te analyseren en hier indien nodig op in te spelen. Ook in 2016 zien wij nu al een aantal opkomende trends. Zo stelt de nieuwe generatie werknemers andere eisen aan kantoorruimtes en werktijden en komen er weer een aantal leuke slimme gadgets op de markt. Houd de blog in de gaten we zullen hier binnekort een artikel over schrijven!

6. De 10 meest inspirerende historische panden om kantoorruimte te huren

Behalve de top 10 beste kantoorruimtes en werkplekken voor startups en de top 10 coolste kantoorruimtes was de lijst met de 10 meest inspirerende historische panden om kantoorruimte te huren ook erg populair. Logisch ook want deze historische panden zijn behalve adembenemend mooi ook nog eens enorm inspirerend. 

7. Ontwikkelingen op de kantorenmarkt in Den Haag

Behalve landelijke trends zijn er ook regionale trends en ontwikkelingen op de kantorenmarkt. Vooral in de grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag speelt er veel. Den Haag is de op twee na grootste gemeente van Nederland en al in Den Haag niet de hoofdstad van Nederland, vervult het wel een belangrijke rol en is het een vooraanstaande vestigingsplaats voor veel bedrijven en organisaties. Niet voor niets daarom op nummer 7 het artikel: Ontwikkelingen op de kantorenmarkt in Den Haag. 

8. Muziek op kantoor: de voor- en nadelen

Op nummer 8 het artikel: Muziek op kantoor: de voor- en nadelen. Met meer voordelen dan nadelen zijn wij voorstander van muziek op kantoor! In 2015 stond Adele: "Someone like you" op nummer 1 op de playlist van meest gewaardeerde muziek tijdens werk. Wij zijn benieuwd welk nummer dat in 2016 wordt!

9. Flexas.nl genomineerd voor de FD Gazellen Award

De FD Gazellen nominatie voor snelst groeiende bedrijf van Nederland was voor Flexas.nl hét hoogtepunt van 2015. De nominatie was voor ons team een bevestiging dat wij goed bezig zijn, en daar zijn we met z'n alle trots op. De verwachting voor 2016 is dat de groei van Flexas.nl door zal zetten. Wij willen iedereen nogmaals bedanken, want mede dankzij jullie vertrouwen in Flexas.nl is deze nominatie tot stand gekomen. 

10. Het effect van een kantoorruimte wordt vaak onderschat

Als afsluiter van deze top 10 van de best gelezen artikelen van 2015 het artikel: Het effect van een kantoorruimte wordt vaak onderschat. Een kantoorruimte is meer dan alleen een ruimte waar je naartoe gaat om te werken. Een goede samenhang van functionaliteit, comfort en inrichting vormen de sleutel tot een kantoorruimte waarin een werknemer het best tot zijn recht komt. Het is niet voor niets dat vastgoedeigenaren zoveel tijd en geld steken in het transformeren van traditionele kantoorruimtes. 

schrijvers van de best gelezen artikelen van 2015

Ook in 2016 zullen we iedere week leuke en interessante artikelen voor jullie schrijven. Houd dus goed de website of onze social media in de gaten. Weet jij een onderwerp die niet in een artikel op onze blog mag missen? Mail dan naar p.baltus@flexas.nl

Wat onze klanten zeggen over De 10 best gelezen artikelen van 2015

Schrijf een beoordeling over De 10 best gelezen artikelen van 2015

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.